Józsefes „kémikusok” sikere

Józsefes „kémikusok” sikere
A 2016-2017-es tanévben is meghirdették a Curie Országos Kémia Versenyt. A Szentesen megrendezett területi döntőn mintegy 50 diák vett részt Kiskunfélegyházáról, Csongrádról, Kunszentmártonról valamint Szentesről. A három levelező forduló pontszámai alapján három diák képviselte a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményét február 25-én. Radics Dániel 8. b osztályos tanuló a VII....
Megérdemelt győzelem a Vásárhely ellen

Megérdemelt győzelem a Vásárhely ellen
Nagy riválisa ellen lépett pályára szerda este a Félegyházi TSI kadett csapata. A legutóbbi három egymás elleni mérkőzés eredménye az ellenfelünknek kedvezett, sőt, a Régiós Döntő bronzmeccse fájó élményekkel volt teli számunkra. A hétfői edzésen azonban a fiúk már jelezték, valami nagy dolog van készülőben. Hozzáállásban maximálisat teljesítettek, újra a néhány hónappal ezelőtti képet mutatták...
IX. TYR Kupa

IX. TYR Kupa
Kilencedik alkalommal rendezték meg március 18-án és 19-én a Nemzetközi TYR Kupa Úszóversenyt Hódmezővásárhelyen 37 csapat, 434 versenyzőjének részvételével. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklubot két fiatal képviselte. Vízhányó András 1500 m gyorsúszásban kitűnő versenyzéssel a harmadik helyet szerezte meg. Felkészítő edzők: Vízhányó Emília, Kornokovics Györgyi, Papp István.
Tollaslabda Diákolimpia

Tollaslabda Diákolimpia
Országos Tollaslabda Diákolimpiát tartanak március 24-e és 26-a között Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. Az ünnepélyes megnyitóra pénteken, 9 órakor kerül sor. Köszöntőt mond Csányi József polgármester és a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke. Az országos döntőkre pénteken és szombaton 8 és 20, vasárnap 8 és 14 óra között kerül sor. A rendezvényt a Magyar Diáksport Szövetség...
Ha tavasz, akkor mezei futás

Ha tavasz, akkor mezei futás
Március 21-én, a tavasz első napján, napsütéses időben rendezték meg Kecskeméten a megyei mezei futóversenyt. A Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai is képviselték intézményüket, ahol nagyszerű egyéni eredmények születtek.
Adóváltozásokról tartottak előadást a könyvtárban

Adóváltozásokról tartottak előadást a könyvtárban
Az őstermelőket és családi gazdaságokat érintő 2017. évi adóváltozásokról tartott előadást Szabó Gábor, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője március 21-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szakember a megjelentek kérdéseire készséggel válaszolt, adózási problémáikra a legjobb megoldásokat kereste. A rendezvényen minden évben visszatérő kérdések is felmerültek.
Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban

Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban
Március 25-én, szombaton díjmentesen látogatható 9 és 17 óra között a Kiskun Múzeum, 9-13 óráig a Móra Ferenc Emlékház. A Petőfi Sándor Emlékház felújítás miatt jelenleg zárva tart.
A babák táplálásáról beszélgettek a Betűbölcsiben

A babák táplálásáról beszélgettek a Betűbölcsiben
Kibővített Betűbölcsit tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, amelynek keretében a csecsemők és kisgyermekek táplálásáról hallhattak az érdeklődő anyukák. A városi könyvtár baba-mama klubjának ezúttal Vidács Tímea védőnő volt a vendége. A szakember az egészséges táplálkozás és szokásrend kialakításához adott néhány tanácsot a kismamáknak.
Zenei meghallgatást tartanak a Batthyányban

Zenei meghallgatást tartanak a Batthyányban
Zenei meghallgatást tart a leendő 1. z osztályos tanulóknak a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola március 29-én, szerdán 13 és 17 óra, valamint március 30-án, csütörtökön 8 és 13 óra között az intézményben. Az iskola képzési rendszeréről fórumon tájékoztatják a szülőket április 5-én, szerdán 17 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Nagytakarítás volt Bács-Kiskun erdeiben

Nagytakarítás volt Bács-Kiskun erdeiben

Megyeszerte takarították az erdőket kedden, az erdők világnapján az erdészek és az önkéntesek.

[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]