Helyi hírek 2016. október 22. 13:30

„56 csepp vér” a hősök emlékére - videóval

Képgaléria
Az „56 csepp vér” című musical adaptációját mutatta be a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény Karinthy Színjátszó csoportja október 21-én a Móra Ferenc Művelődési Központban. A zsúfolásig telt színházteremben az előadás előtt Csányi József polgármester és Rokolya Csaba emlékezett meg a forradalom jelentőségéről.

– Történelmünk során a magyar népnek mindig harcos múltja volt. Az évszázadok során mindig meg kellett küzdenie szabadságáért. Nem volt ez másként a második világháborút követően, 1956-ban sem. Igaz, leverték ezt a forradalmat, és akkor nem jött el a hőn áhított szabadság. Ennek ellenére 1989-től a rendszerváltástól szabadon élhetünk, és méltón emlékezhetünk 56 hőseire – fogalmazott Csányi József.

Rokolya Csaba igazgató így méltatta a 60 évvel ezelőtti eseményeket: – Csoda volt az, ami Budapesten, majd az ország számos pontján történt 1956-ban. Szavakat sem lehet találni arra a lélekkel és reménnyel teli összetartozásra, amit az emberek átélhettek azokban a napokban.

A musicalirodalom első 56-os alkotásának adaptációját vastapssal köszönte meg a félegyházi közönség a PG-s diákok és tanáraik Karinthy Színjátszó körének, és a darab rendezőjének, Andrásiné Czirle Katalinnak.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!