Sport 2016. október 24. 11:30

Sikerek a diáksportban, elismerték eredményességét

Képgaléria
 Sikerek a diáksportban, elismerték eredményességét
Hosszú évek pedagógiai, testnevelői, edzői munkáját ismerték el Rekedt-Nagy Zoltánnak, aki a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésen a „Bács-Kiskun Megye Sport Díjat” vehette át október 21-én. Rekedt-Nagy Zoltán 20 éve dolgozik testnevelőként Kiskunfélegyházán, korábban a Bankfalui Általános Iskolában, 8 éve pedig a József Attila Általános Iskolában tanít. A díjjal elsősorban testnevelői munkásságát, az atlétika, illetve a tenisz terén diákokkal elért eredményeit köszönték meg.

Pályafutására nagy hatással volt Kerék Csaba, aki testnevelőjeként, és osztályfőnökeként a sport irányába terelte. A tanár-diák kapcsolatból mára munkakapcsolat lett, a mai napig kikéri példaképe véleményét – mondta el Rekedt-Nagy Zoltán. Hozzátette, szülei is sokat támogatták, édesapja ma is aktívan sportol, csakúgy mint ő. Emellett példát mutat a diákoknak, hiszen jelenleg az OB II-es teniszcsapatban játszik.

- 20 éves pedagógusi pályafutásomból 12 évet a Bankfalui Általános Iskolában tanítottam, ahol grundbirkózást oktattam a diákoknak, több országos érmes helyezést értem el velük. Nyolc éve kerültem a József Attila Általános Iskolába, ahol az atlétika terén 2014-re érett be munkám. Ekkor az országos diákolimpián harmadik helyezést ért el csapatom, 2015-ben pedig összejött az első diákolimpiai aranyérem. 2016-ban három csapatom is országos diákolimpiai bajnok lett.

Elmondása szerint a sport terén bármely gyermeket lehet motiválni. Szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen sporttagozatos iskolában könnyebb a diákokat eredményre sarkallni. Emellett abban is hisz, hogy nemcsak a tehetséges gyermekekkel lehet megszerettetni a sportot.

- Az atlétikában meglehetősen nehéz eredményt elérni, a csapatbajnokság eléggé összetett, több elemből, futásból, dobásból, távolugrásból áll. Külön öröm, hogy a népes mezőnyben a fiú csapatom országos diákolimpiai csúccsal győzött.

Az atlétika mellett a tenisz is nagy szerepet játszik Rekedt-Nagy Zoltán életében. Hat évesen ismerkedett meg a sportággal, majd kisebb kitérővel NB II-es szinten az asztalitenisz bajnokságban szerepelt. Tizenhét évesen visszatért a teniszhez, 10 évig a székesfehérvári csapatban az OB I-es bajnokságban játszott. 40 év felett levezetésként az OB II-es félegyházi együttesben teniszezik. Egyéniben három alkalommal veterán magyar bajnoki címet nyert. A játék mellett a fiatalok teniszoktatásában is nagy szerepet vállal.

- Több ifjú félegyházi tehetség akad ebben a sportágban, elég csak Dinnyés Lilire gondolnunk, aki korosztályos válogatott. Mellette évközben és nyaranta sok fiatal tehetséget oktatok, rendszeresen szervezek tenisztábort. A kedvenc idézetem mottómmá vált az évek során „A kemény munka legyőzi a tehetséget, ha a tehetség nem végez kemény munkát”.

Rekedt-Nagy Zoltán hozzátette: nehéz lesz túlszárnyalni a 2016-os év eredményeit, a most kapott elismerés mindenesetre plusz motivációt és erőt ad a továbbiakban.

 

 

 

Gubu Zoltán

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!