Helyi hírek 2016. október 24. 13:30

A szavazat lehet az elismerés jele

A szavazat lehet az elismerés jele
A hatodik éve megrendezett Richter Aranyanyu-díjra jelöltek között idén először egy kiskunfélegyházi jelölt is van. Garai Erzsébetet hivatása, és önzetlen segítő munkája révén a Kiskunfélegyházi Boldogságklub jelölte a díjra.

A Richter Aranyanyu-díj azért jött létre hat évvel ezelőtt, hogy jutalmazza és díjazza azokat a nőket, akik sokat tesznek a társadalom érdekében, de nem kapnak társadalmi és erkölcsi elismerést. Idén először kiskunfélegyházi is szerepel a jelöltek között, túljutva már az első rostán is. A Kiskunfélegyházi Boldogságklub által jelölt Garai Erzsébet a művese főápolójaként, és a hétköznapokban gyakorolt önzetlen segítségével is sok embernek okoz örömet, mégsem gondolt még egyszer sem arra, hogy ezért elismerést kapjon. A díjra jejölésről is már csak akkor értesült, amikor hatszáz főből bekerült az első 16-ba.

- Madarat lehetett velem fogatni, úgy örültem. Sírva köszöntem meg Anikóéknak a jelölést, mert ekkora ajándékot még senkitől sem kaptam. 1986 óta dolgozom, és aki segítséget kér, annak segítek. Adni valóban jó, örömet okoz, és nem várok el ezért semmit – mesélte magáról.

Erzsébet három éve tagja a Boldogságklubnak, részt vesz a programokon, és sokat tesz a klub életéért. Emellett rendszeresen segít egy egyházi szervezetnél, ahol adomány ruhákat válogatnak, de szívesen elmegy a postára, piacra ha valakinek ezzel tud segíteni. A munkahelyén boldogságkártyákat ad a betegeknek, akik örömmel fogadják, úgy mint azt a mosolyt, vagy kedves szót is, amit tőle kapnak.

- Az életem munkájának az elismerése lenne, ha én lehetnék az Aranyanyu. Úgy érzem hogy a korona a fejemre kerülne – vallja be Erzsébet. - Nem vagyok telhetetlen, vagy mohó, de merjünk nagyot álmodni, és én most ezt álmodtam. Már a jelölés is nagy megtiszteltetés, de nagyon szeretném ezt a díjat is elérni – tette hozzá.

A díjat azok kapják, akik csendben köztünk dolgoznak. Az egészségügyben, a szociális szférában, vagy pedagógusok. Ők mindannyian áldozatos munkát végeznek, és mindegyikük megérdemelné az Aranyanyu-díjat, mert az életben elismerés nélkül nyújtanak önzetlen segítséget. Az elismerésük csak azoknak a hálája, akiken segítenek.

Támogassuk a félegyházi Aranyanyu jelölt Garai Erzsébetet! A szavazatunk lehet az elismerés jele.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella





 

Kövessen minket a Facebookon is!