Helyi hírek 2014. május 26. 07:23

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása

Az alábbiakban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai által kigyűjtött aktuális pályázatokról tájékozódhatnak olvasóink.

Irodalmi pályázat 2014. A LirArt művészeti csoport irodalmi pályázatot ír ki, melynek tárgya képzőművészeti alkotáshoz szöveges illusztráció (vers, szabadvers, prózavers, stb.) írása. Az alkotások létrehozásához a képek sorszámmal és címmel ellátva a http://www.lirart.com/ weboldalon a pályázat menüpont alatt, illetve a főoldalon is megtalálhatók. A vers, - lehet haiku is, - kapcsolódjon és harmonizáljon a kiválasztott képpel. Terjedelmi korlát maximum 4 négysoros versszak, illetve 20 sor, soronként max. 36 leütéssel. (A korlátra a minikönyv formátuma miatt van szükség, melyet a legjobb 60 kép-vers páros alkotásból szerkesztünk meg.) A pályamunka benyújtása elektronikusan, a [email protected] címre történhet a kiválasztott képzőművészeti alkotás címének, és sorszámának megjelölésével, melyek a weboldalon minden esetben a kép fölött kerültek elhelyezésre. Jogi és személyi feltételek: Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy. A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak. Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért. Egy pályázó maximum 3 művel nevezhet. Az alkotások beérkezés, előválogatás, elfogadás után felkerülnek a lirart weboldalára a megverselt képek menüpontba, majd a pályázati határidő lejárta után elismert művészek segítségével értékeljük a pályamunkákat. Zsűrizést követően értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk az Evokációk 3. kiadványunkba, melynek elkészülését őszre tervezzük. RÉSZVÉTELI DÍJ NINCS. A pályázatok leadási határideje: 2014. június 30. Amennyiben az addig beérkezett és elfogadott pályázatok száma nem éri el a 60-at, a határidőt meghosszabbítjuk. Díjak: Helyezésekért a kép-vers együttesek versenyeznek - Díjak: A pályázat első helyen végző képzőművész-költő párosa az evokációk 1-2-3 kötetét, további 2. 3. 4. és 5. helyezettjei, - azaz legfeljebb 8 fő ingyenesen megkapják az elkészült Evokációk 3. mini antológiát. Minden pályázó nyomdai áron juthat hozzá az általa rendelt kész könyvhöz- előzetes kalkulációk szerint kb. 1200 Ft körüli áron. Ezenkívül a LirArt csoport művészei által felajánlott képzőművészeti alkotások, illetve könyvek kerülnek kiosztásra a sikeres pályázók között.

Kedves Bam!-olók! A 2013-as siker után újból meghirdetjük az "Én bringás történetem" felhívást: írjátok meg nekünk kezdeti Bam! élményeiteket, és mi azt megosztjuk a Nők Lapja Café blogunkban és Facebook oldalunkon. És itt egy kis vonalvezető: néhány téma, amire kíváncsiak vagyunk: Hogy hallottál legeslegelőször a Bringázz a munkába! kampányról? Hogyan csatlakoztál a kampányhoz, és mióta csinálod? Milyen volt az első alkalom, mikor bringával mentél munkába? Milyen volt az út a munkába? Kollégáid hogy fogadták? Milyen más közlekedési módról váltottál át a bringára és milyen élmény volt a váltás? Tudomásod szerint a te hatásodra más is elkezdett-e bringázni? (munkahelyeden, családban, baráti körben, szomszéd, stb) Mielőtt elkezdtél volna bringázni a munkába, milyen gyakran használtad a bringát és mire? Pl. csak boltba járásra, vagy hétvégi rövidebb kirándulásokra? Változott-e a bringa kapcsán a te és a környezeted élete, és ha igen, hogyan? Lehetőség szerint küldj fotót is, és írd meg, vállalod-e, hogy saját neveddel jelentessük meg a cikket, vagy inkább név nélkül. Határidő: 2014. június 1. Ezen az email címen várjuk a "Te bringás történeted": [email protected]

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

 

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!