Helyi hírek 2016. október 27. 07:30

„A mi falunk, a mi jövőnk”

Képgaléria
„A mi falunk, a mi jövőnk”
„Bács-Kiskun Megye Közszolgálatáért Díjjal” ismerték el Petőfiszállás polgármesterének munkáját. Szász János október 21-én, a megyei ünnepi rendezvényen vette át a kitüntető díjat Rideg Lászlótól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökétől.

Szász János 2010 óta odaadással és elkötelezettséggel végzi munkáját a település fejlődése érdekében. Nyitottságával, közvetlenségével megtalálja a hangot az emberekkel, akik iránt nagyfokú szociális érzékenységgel viseltetik. Kiemelten fontosnak tartja a képviselőtársakkal, a civil szervezetekkel, valamint a vallási kegyhely, Pálosszentkút szerzeteseivel a hatékony együttműködést: fogalmazódott meg a díj átadásakor.

A kitüntetett polgármester mindennapi munkájának vezérfonalát röviden így fogalmazta meg: „a mi falunk, a mi jövőnk”. Legfőbb törekvése volt, hogy gazdaságilag életképessé tegye a községet. Munkahelyek teremtődjenek, az elszármazottak visszatelepüljenek, és kedvező lehetőségeket teremtsenek azok számára is, akik Petőfiszállást szeretnék lakóhelyüknek választani. Emellett a településen, a kiterjedt tanyavilágban élő rászorulók minél szélesebb körű ellátását is kiemelt feladatnak tekinti.

– Szerencsére egyre több a hazatelepülő, sokan vannak, akik itt vásárolnak, vagy építenek lakást. Őket minden eszközzel segítjük. A gyereklétszám is emelkedik, éppen ezért fontos, hogy iskolánkban, óvodánkban és a művelődési intézményünkben is komoly fejlesztéseket, beruházásokat tudtunk megvalósítani.

A közeljövő egyik legfontosabb programjának tartja Szász János, hogy a Kiskunsági Nemzeti Parkkal közösen a felbecsülhetetlen értékű madárvilággal rendelkező Péteri-tavat és környékét karban tartsák, látogathatóvá tegyék a természetbarátok számára. Mindemellett szeretné elérni, hogy ehhez kapcsolódóan megteremtődjenek a községben a falusi turizmus kiszolgálásának feltételei is.

– Az elismerő díj nem elsősorban nekem szól. Eredményeinkben benne van a jegyző, a törekvéseinket támogató testület, az intézmények és a község valamennyi lakójának munkája – mondta a díj átvétele után a polgármester.

s. r.     

 


 

 

Kövessen minket a Facebookon is!