Sport 2016. október 26. 13:30

Új lendületet kaphat az úszás

Új lendületet kaphat az úszás
Újabb szakosztállyal bővült a félegyházi Jogging Plus Szuperinfo Futóklub. A triatlon szakosztályon belül futás, kerékpározás, úszás, valamint paralimpia sportág tartozik a klubhoz. Nemrég az úszó szakosztály is elindult, ahová a mai napig 53 fő jelentkezett, mondta el Németh László egyesületi elnök. A helyi fiatalok a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesületből igazolnak át a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub Úszó Szakosztályába. A hivatalos átigazolási szezon 2017 januárjában kezdődik, addig az úszók beadhatják jelentkezésüket a klub felé. Az új úszó szakosztályhoz a gyermekek mellett edzők is érkezhetnek a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesülettől.

Átveszi a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület igazolt tagjait a félegyházi Jogging Plus Szuperinfo Futóklub Úszó Szakosztálya. Németh László egyesületi elnök elmondta, megkeresést kaptak az úszással kapcsolatos sportmunka további folytatására.

- Folyamatosan jelentkeznek az úszók, eddig 53 fiatal megkereséséről tudunk, 40-60 fő edzését, felkészítését vállaljuk. A triatlon szakosztály kapcsán egy úszópályát béreltünk, a nagyobb taglétszám és az úszó szakosztály elindítása miatt szükségessé válik még egy további pálya a megfelelő edzéskörülmények biztosításához.

A Magyar Úszó Szövetségnél 2017-től versenyezhetnek az átigazoló úszók a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub Úszó Szakosztályának színeiben. Az edzői stáb megszervezése még folyamatban van, szóbeli egyezségek már születtek a leendő stábtagokkal.

- Meg szeretnénk oldani az úszóedzések gördülékeny működését. Az önkormányzat segíti, támogatja az új úszó szakosztály megszervezését – tette hozzá Németh László klubelnök.

Fotó: Archív (Kuchinka Vilmos Úszóverseny)

G. Z. 





 

Kövessen minket a Facebookon is!