Helyi hírek 2016. október 29. 14:00

Közéleti beszélgetésekre várja a félegyháziakat a Móra Klub

Képgaléria
Közéleti beszélgetésekre várja a félegyháziakat a Móra Klub
Közéleti előadássorozatot indított útjára a Móra Klub. Az első foglalkozás vendége dr. Kolláth György volt október 26-án, az MSZP helyi szervezetének Gorkij utcai székházában. Az alkotmányjogász „A hetedik te magad légy! Októberi derű-ború” címmel tartott vetítéssel egybekötött - a humort sem nélkülöző - előadást az alaptörvény módosításról és a jogi közállapotaink uniós hátteréről.

Kolláth György az előadás előtti sajtótájékoztatón megfogalmazta: az alkotmányjog magasiskola, a rendszer csúcsa; magasan és messze van a mindennapoktól, az egyszerű polgároktól. Ám, ha ott hiba mutatkozik, az végigmegy a rezsim egészén, mindenki a saját bőrén tapasztalja. Épp ezért fontos tisztán látniuk a hétköznapi embereknek azt, hogy milyen bábszínház módjára zajlanak az események kormányzati szinten.

Azt is leszögezte az alkotmányjogász, hogy nem támadni kell a rendszert, hanem nevetségessé tenni, és akkor – véleménye szerint – az magától összeomlik. A humor eszközét felhasználva groteszk képpel festi le az Orbán-kormány intézkedéseit, de mindezt párttól függetlenül teszi. Véleménye szerint ugyanis nem kell párthoz kapcsolódni ahhoz, hogy a jogász szemszögéből megláttassa az emberekkel a felszín alatt rejtőző tényeket.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!