Helyi hírek 2016. október 27. 17:30

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Bankfalui óvoda

Képgaléria
Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Bankfalui óvoda
Harminc esztendeje nyílt meg a Bankfalui Óvoda. Az évfordulóra kedves műsorral emlékeztek meg az óvodások és a volt ovisok. A rendezvényen szeretettel köszöntötték az egykori dolgozókat is.

Az ünnepségen Kolláth Jánosné tagintézmény vezető elmondta, hogy az elmúlt három évtizedben nagyon sok gyermeket gondoztak, készítettek fel az iskolai életre. Az óvoda két csoporttal indult, és működött 2015-ig. A demográfiai helyzet kedvezőtlen alakulása miatt ma már csak egy csoport működik 26 gyermekkel, de remény van arra, hogy az újszülöttek növekvő számának köszönhetően ismét két csoportot tud fogadni az óvoda.

A bankfalui intézmény a város legtágasabb, kedvező természeti környezetben működő óvodája. Ebből adódóan sokat kirándulnak is a környéken, a gyerekeket a természet szeretetére, megbecsülésére nevelve. Az óvoda tárgyi adottságai is megfelelőek. Az elmúlt nyáron felújították az épületet, balesetmentessé tették az udvart. Ez köszönhető annak, hogy kihasználtak minden pályázati lehetőséget, és komoly támogatást nyújt az óvodát segítő alapítvány is – tette hozzá a tagintézmény vezető.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!