Helyi hírek 2016. október 28. 08:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Belügyminiszteri elismerés

 Belügyminiszteri elismerés
Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Marozsi András tű. alezredesnek, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.

Marozsi András tű. alezredes huszonkét évvel ezelőtt, 1994-ben szerelt fel a Kecskeméti Tűzoltó-parancsnokságon. Beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását és a ranglétra fokain lépkedve haladt felfelé, végigjárva a szakmai és vezetői beosztásokat. Tűzoltási, műszaki-mentési szakterületen közel 15 évig teljesített szolgálatot. Szakmai tapasztalattal rendelkezik a mentő-tűzvédelem és hatósági tevékenység területén. Az alezredes 2012-től a megyei igazgatóságon a tűzoltósági főfelügyelői feladatokat látta el, majd 2014. január 1-jén került a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség élére.

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek helyi szerve a katasztrófavédelmi kirendeltség, amely illetékességi területén ellátja a helyi szintű katasztrófavédelemmel kapcsolatos feladatok szakirányítását és a hatósági jogalkalmazást. A kirendeltségvezető vezetői beosztásában tervezési, szervezési, információgyűjtési, koordinálási, irányítási, értékelési, kapcsolattartási, együttműködési és tájékoztatási feladatokat végez. Az alezredes feladatait magas színvonalon látja el, munkájában határozott és következetes. A kirendeltség állományától, munkatársaitól precíz, pontos munkavégzést követel - abban személyes példát mutat - hatékonyan irányítja a tűzoltósági, polgári védelmi, iparbiztonsági szakterület munkáját. Nagy figyelmet fordít az önkormányzattal, a társszervekkel, az önkéntes tűzoltó egyesületekkel, mentőszervezetekkel való kapcsolattartásra, együttműködésre. A mindennapi munkavégzésen felül, az irányítása alá tartozó szakemberek az országos megmérettetéseken, szakmai versenyeken is kimagasló eredményeket érnek el.




 

Kövessen minket a Facebookon is!