Kultúra 2016. november 1. 19:00

Megtaláltam életem gyönyörűségét

Képgaléria
Megtaláltam életem gyönyörűségét
Rétegekben az idő címmel nyílt meg Bánkuti Emese kiállítása a Holló László Képzőművész Kör Galériájában október 27-én. A művésznő síkplasztikáit Szombathelyi Árpád festőművész ajánlotta a tárlatlátogatók figyelmébe.

Bánkuti Emese életéről és munkásságáról így nyilatkozott a tárlatmegnyitó után: - Diákkoromban képzőművészeti iskolában szerettem volna továbbtanulni. Szüleim azonban azt tanácsolták, hogy olyan pályát válasszak, amely szakmát is ad. Így közgazdasági technikumba kerültem, eltávolodva a rajzolástól. Később kiállításrendezéssel és kirakattervezéssel foglalkoztam 10 évig (ez már kicsit közelebb hozott a művészetekhez). Ezt követően történelem-népművelés szakon végeztem Egerben és tanítottam. A munkám lekötött, ekkor sem rajzoltam. Majd amikor szeretett iskolámat bezárták, és nyugdíjba mentem, ismét eszembe jutott gyerekkori álmom. Gondoltam, hátha tudok még rajzolni, és elmentem grafikát tanulni. Ez hét éve történt, azóta elkezdtem festeni is. Így találtam meg életem gyönyörűségét.

Én nem tanultam képzőművészetet, csak esztétikát az egyetemen. Ezért kerestem meg azokat a mestereket, akiktől pótlólag minél gyorsabban sok ismeretet szerezhettem. Vannak olyanok, akik ezeket éveken át gyűjtögetik. Én viszont előnyben vagyok az alkotómunkában azzal, hogy olyan tapasztalatok birtokában vagyok ennyi év után, hogy ezeket a képeimen is meg tudom jeleníteni. Az életem tehát itt van a képeimen. Ezt szerelemből csinálom, és bízom benne, hogy ezt a tárlatlátogatók is megérzik.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!