Sport 2016. október 31. 13:05

Kadett bravúr kosárlabdában

Képgaléria
Kadett bravúr kosárlabdában
Megszerezte első győzelmét a Félegyházi Térségi Sportiskola U16-os csapata a regionális fiú kadett bajnokság második fordulójában. Október 28-án a Vásárhelyi Kosársulit győzték le a félegyháziak 81-66-ra a Kész Arénában. Az első, valamint az utolsó negyedben kerekedtek ellenfelük fölé.

Villámrajtot vettek a félegyháziak, támadásban szinte minden összejött, Szeri Gábor élete meccsét játszotta, tíz perc után 10 pontos előny alakult ki. (25:15)

Ezután kiegyenlítettebb második tíz perc következett. A visszatérő Gémes Kristóf is feliratkozott a pontszerzőink közé. Védekezésben kevés lepattanót szereztek, amely után az ellenfél többször építhette játékát egy támadáson belül. A nézőtéren forrott a levegő, a jelentős számú vendégdrukker hallatta magát, elsősorban a sípmesterek tevékenységét minősítve. (44:36)

Térfélcsere után magasabb fordulaton működött a vásárhelyi védekezés, egész pályás letámadó zónával próbálkoztak, ami megzavarta a hazai alakulatot. A 22. percben 46:42-őt, pár perc múlva 49:48-at mutatott az eredményjelző. A félegyházi center Szeri Gábor kipontozódott, könnyű lepattanók után gyors indításokból vendég pontok születtek.

Három negyed után (58:56) szinte nulláról kezdődött az utolsó felvonás.

Az utolsó 10 percben a félegyházi játékmester, Zsigó Barnabás sérülés miatt kiesett a rotációból, de a csapat megmutatta igazi arcát. Edzői utasításokat  betartva, extra teljesítményekkel tarkítva 23:10-re megnyerte a záró negyedet, ezzel megszerezvén első idénybeli győzelmét.

Büszkék lehetünk a félegyházi fiúkra, akik a nehézségek árán is fel tudtak állni, komoly sportemberi tartást igazolva. Minden csoportbeli ellenfelük NB-s felnőtt csapattal rendelkezik, olyan nagy kosárlabda hagyományokkal bíró városokról van szó, mint Szeged, Nagykőrös, Szentes, vagy éppen a Hódmezővásárhely.

A siker ízét megízlelték, a jövő héttől a Szentesi KK elleni meccsre kell figyelniük, amely jövő vasárnap vár rájuk a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban Szentesen.

 

Regionális fiú kadett bajnokság, 2. forduló

Félegyházi TSI – Vásárhelyi Kosársuli 81 :66

( 25:15, 19:21, 14:10, 14:20, 23:10 )

FTSI: Huszka Bendegúz 26, Gémes Kristóf 22, Szeri Gábor 12, Zsigó Barnabás 11, Német Donát 6, Kincses Barnabás 4, Molnár Ádám -, Kis-Czakó Máté -, Nemes Bence -, Koncz Gábor -, Messzi-Szabó Dominik -, Kőfalvi Dániel -.

Edző: Simon Zoltán

 

Információ: Simon Zoltán

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!