Helyi hírek 2016. október 30. 09:30 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi harmincegyedik vasárnap - 2016. október 30. A hét ünnepei: Kedd: Mindenszentek ünnepe. Szerda: Halottak Napja. Péntek: Borromeo Szent Károly püspök emléknapja. Szombat: Szent Imre herceg ünnepe.

1. Kedden Mindenszentek ünnepe lesz. Örömmel ünnepeljük mindazokat, akik már a boldog örök élet részesei. Ez az ünnep parancsolt ünnep. A szentmisék reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 6-kor lesznek. Akik a temetőket ájtatos lélekkel látogatják és imádkoznak az elhunytakért, november 1-je és
8-a között minden nap teljes búcsút nyerhetnek. A teljes búcsúelnyerésének feltételei: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.

2. Szerdán, Halottak Napján szintén reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 6-kor lesznek a szentmisék.

3. Sírszenteléseket tartanak október 31-én, hétfőn az Alsótemetőben, november 1-jén, kedden pedig a Felsőtemetőben, délután 2 órától.

4. Kedden, az ünnep miatt nem lesz nyiva a Jókai u. 1. szám alatti Karitász bolt.

5. November 3-án, csütörtökön első csütörtök lesz, a betegeket otthonaikban felkeresik.

6. November 4-én, pénteken elsőpéntek, reggel 6 órától szokás szerint 24 órás szentségimádással.

7. Péntek esténként ½ 7-től 8 óráig bérmálásra felkészítő ifjúsági hittant tartanak a plébánián Rónaszéki Gábor plébános vezetésével. Szeretettel várják elsősorban azokat a 14 év feletti fiatalokat, akik még nincsenek megbérmálva, vagy akik kedvet éreznek ahhoz, hogy bekapcsolódjanak ebbe a közösségbe.

8. Ivanics Zoltán káplán atya vezetésével szintén péntek esténként találkozik a már eddig is működő ifjúsági csoport, amelyhez csatlakozni lehet. Szeretettel várják az új tagokat.

9. November 9-én, szerdán a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében, délután 5 órakor előadást tart Rónaszéki Gábor plébános „Azirgalmasság cselekedetei a Bibliában és napjainkban” címmel az Ótemplom felújított Közösségi Házában (Jókai u. 28.). Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

10. Szeretettel hívják a kedves híveket november 11-én, pénteken este ½ 7-re a Desperadó étteremben tartandó jótékonysági borkóstolóra és borvásárra. Vendég a Selb Családi Pincészet lesz. A megvásárolt borok árának a felével a rászoruló családok karácsonyi ajándékozását támogathatják. Részvételi szándékukat a korlátozott létszám miatt kérik, hogy a plakáton feltüntetett telefonszámon jelezzék.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!




 

Kövessen minket a Facebookon is!