Helyi hírek 2016. november 3. 13:30

A Pilisben túráztak a darvasosok

Képgaléria
A Pilisben túráztak a darvasosok
Két busszal indultunk reggel 7 órakor az iskola elől. Mintegy 3 órás utazás után megérkeztünk Pilisszentlászlóra, a túra kiinduló pontjára. Az időjárás kedvezett nekünk, nem esett az eső, a nap is néha kivillant a felhők mögül, kicsit fújt a szél, igazi túrázásra való idő volt.

A Spartacus ösvényen haladtunk, amit a Pilisi Parkerdő ZRT. 2015 szeptemberében adott át a természetjáróknak. Az ösvény biztonságosan járható, több helyen egyszemélyesre szűkülő szakaszokkal. Ez az ösvény a Visegrádi – hegység egyik legszebb turista útvonala. A fák közül néha kivillant a Dunakanyar látványos képe. Az út néhol egy kicsit csúszós volt, mert az előző napokban esett az eső. Rendezetten, fegyelmezetten 5 km természetjárás után megérkeztünk a Jenő kunyhóhoz. Itt megebédeltünk. Az elemózsiánk elfogyasztása után folytattuk az utunkat Visegrád felé. Egy helyen eltévedtünk, így egy kicsit hosszabb lett a tervezett útvonal. Körülbelül 8-9 km-t tettünk meg. Végül megérkeztünk a Telgárthy - rétre, ahol az Ördögmalom étterem és a Füvészkert is helyet kapott. Visegrád felé ezután már betonúton mentünk a megbeszélt parkolóig. Ott felszálltunk a buszokra. Rövid utazás után megérkeztünk a kirándulás másik „fénypontjához” a Visegrádi Bob pályához. Andrea igazgató néni kiosztotta a jegyeket, és indulhatott a bobozás. Fél öt körül indultunk hazafelé.

Lélekben feltöltekezve, kicsit fáradtan, de élményekben gazdagon, épségben érkeztünk haza Kiskunfélegyházára este hét óra után.

Köszönjük ezt a csodálatos élményt az igazgató néninek, a szervezőknek, turista vezetőnek – Anett néni férjének – az öt lelkes pedagógusnak, és minden szülőnek, aki az úton segédkezett.


Nagy Istvánné - napközis nevelő





 

Kövessen minket a Facebookon is!