Helyi hírek 2016. november 4. 11:30

Életre kelt történetek KÖZGÉ-s kiadásban

Életre kelt történetek KÖZGÉ-s kiadásban
Ismét megrendezték a már 2006 óta folyamatosan nagy sikerrel megvalósított, a KÖZGÉ-s mindennapokat egy hét erejéig „mesevilágba” röpítő Nagy Könyv Kampányhetet. Az évek óta tartó szokás, miszerint a tizenegyedikes osztályok egy könyvet kiválasztva népszerűsítik az olvasást, már-már hagyományként rögzült a KÖZGÉ-sek életében. A választott könyvekből az osztályok tíz perces filmet forgatnak, a történethez illő terem- és folyosódíszítést készítenek, sőt a „finomságok” napja sem maradhat el.

Így történt idén is, október 24-e és 28-a között, amikor iskolánk diákjai és tanárai megismerhették a három kiválasztott történetet, találkozhattak a folyosón a regények szereplőivel, ehettek és ihattak kedvükre a kampány-ételekből, mindez által belecsöppenhettek egy kis időre a könyvek csodás világába. A hét elején a regényeket bemutató osztályok lázasan készülődve díszbe öltöztették osztálytermeiket, levetítették kisfilmjeiket, majd a kampánybeszédek iskolarádióban történő elhangzása után a KÖZGÉS-s tanárok és diákok szavazhattak a számukra legizgalmasabb, legszórakoztatóbb, legkreatívabban bemutatott, legszimpatikusabb könyvre, illetve az azt népszerűsítő A, B illetve C osztályok valamelyikére. 

Idén az ,A’ osztály Leiner Laura: Bábel című könyvét mutatta be, ami megidézte a nyári fesztiválhangulatot. Gera Kornél, a 11/A osztály tanulója arról számolt be, hogy jó volt az összhang az osztály tagjai között, még akkor is, amikor a meleg és a helyszín távolsága nehézségeket okozott számukra a forgatás során, valamint hozzátette, hogy véleménye szerint nagy versengés volt az osztályok között, hisz a másik két történet is nagy érdeklődést váltott ki.

A 11/B osztály a Gottfried August Brüger: Münchhausen báró kalandjai című regényt választotta. Kalmár Gréta elmondta, hogy az ő választásuknál előtérbe került a humor, és az is céljuk volt, hogy a könyv által a diákok betekintést nyerjenek egy olyan világba, ahol a képzelet határtalan. Kiemelte, hogy a forgatás boldog, örök emlék marad mindenki számára és, hogy a közös cél érdekében az előkészületektől a megvalósításig egy nagy családként, összetartva, egymást segítve tudtak együtt dolgozni.

A ,C’ osztály választása egy örök klasszikusra, Gaston Leroux: Az operaház fantomja című alkotására esett. A történet által a diákok belecsöppenhettek egy kicsit az operaház életébe. Vetter Fanni, a 11/C osztály tanulója elmesélte, egy régi regényt szerettek volna választani azért, hogy bebizonyítsák, bármilyen könyvet el lehet képzelni a mai felfogással is. Fanni még hozzátette, hogy nagyszerű csapatépítés volt ez számukra.

A leendő középiskolások és szüleik is megnézhették, hogy milyen az élet a KÖZGÉ-ben, mert egy napra ők is KÖZGÉ-s diákokká válhattak, ha részt vettek az iskolánk idei első nyílt napján. A 11. osztályosok megmutatták a leendő iskolatársaiknak, hogy milyen egy családias KÖZGÉ-s közösség tagjának lenni, milyen egy „átlagos” hét a sulinkban, valamint hogy a fantázia és az összetartás mire képes a mi nagyszerű iskolánkban.


Bakai Bianka, 11/B osztályos tanuló





 

Kövessen minket a Facebookon is!