Helyi hírek 2016. november 6. 13:30

A römi társasági kártyajáték

Képgaléria
A römi társasági kártyajáték
A kártyajáték szeretete, a tepertős pogácsa és a szíves vendéglátás évről évre összehozza a römiseket Kiskunfélegyházán, a Desperádo Kupa römi bajnokságon. Idén november 5-én, 15. alkalommal rendezték meg a versenyt. A Desperádoban 8 város 32 versenyzője ült asztalhoz, hogy próbára tegye szerencséjét és játéktudását.

A verseny főszervezője Lajos György büszke a rendezvényre, arra, hogy a térség településeinek kártyásai mellet visszatérő vendégek Hódmezővásárhely, Szeged, Csongrád és Pilisszántód römisei is.

– Büszkén mondhatom, hogy ez egy sikeres kezdeményezés volt. Évtizedekkel ezelőtt más városokba jártunk versenyezni a baráti társasággal, amikor Csődör András barátommal úgy döntöttünk, hogy szervezzünk helyben is egy jó hangulatú összejövetelt, versenyt. Ennek 15 esztendeje. Akkor sok hasonló kezdeményezés volt országszerte, de ennyi ideig szinte egyik sem tudott fennmaradni, működni. Országos versennyé nőtte ki magát a félegyházi. Sok a visszatérő résztvevő, de szinte minden évben vannak új versenyzők is, és az évek során egyre több hölgy is bekapcsolódott. Ennek kapcsán el kell mondanom, hogy bebizonyosodott, a kártyajáték nem csak a férfiaké. A „lányok” bizony sokszor móresre tanítnak bennünket – mondta el Lajos György.
 

A verseny végeredménye:

Az első helyezésért járó kupát Ágoston Gyula (Budapest) vehette át. A második helyen Hajdú Sándor (Csongrád), a harmadikon Szabó Péter (Kiskunfélegyháza) végzett. A legeredményesebb női versenyző Péntek Ibolya (Pilisszántó) volt, aki a negyedik helyezést érte el.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!