Helyi hírek 2016. november 8. 18:00

A Móra Ferenc-díjas művészettörténész gyűjteményéből nyílt kiállítás

Képgaléria
A Móra Ferenc-díjas művészettörténész gyűjteményéből nyílt kiállítás
A Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában elsőként mutatták be ifj. Gyergyádesz László Móra Ferenc-díjas művészettörténész magángyűjteményéből válogatott tárlatot. A kiállításmegnyitón a gyűjtő munkásságát ismertette, és a kiállított alkotásokat ajánlotta Balanyi Károly Ferenczy Noémi-díjas garafikus- és zománcművész. A tárlat december 2-áig látogatható.

A kiállított műalkotások tulajdonosa a megyei és országos képzőművészeti élet elismert szereplője. Eddig több mint 200 kiállítás rendezője, kurátora volt. Mintegy 150 azoknak az egyéni kiállításoknak a száma is, amelyeket a kortárs magyar képzőművészet jeles alkotóinak műveiből rendezett.

Közben napvilágot látott 20 könyv, köztük Tóth Menyhért, Mednyánszky és Farkas István életművét feldolgozó kiadványok. Emellett több száz cikk, tanulmány és kiállítási katalógus is ennek a nagyívű és igényes pályának az eredménye. Az itt látható művek ennek a munkásságnak az apró ékszerei, néhány kicsi virág egy terebélyes lombkorona rejtekében – mondta el Balanyi Károly megnyitójában.  

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!