Helyi hírek 2016. november 7. 11:00

Aranyérmes lett a félegyházi cukorszobrász

Képgaléria
Aranyérmes lett a félegyházi cukorszobrász
A világ legjobbjai között állt versenybe Kovács János Németországban, a Nemzetközi Gasztronómiai Kiállítás és Versenyen, ahol több mint 40 országból 2500 versenyző mérte össze tudását csapatban és egyéniben. Az október 22-e és 25-e közötti erfurti bajnokságon 800 egyéni induló közül az úgynevezett D2 artisztika kategóriában egy arany- és egy ezüstéremmel díjazott cukorszobrot készített el a félegyházi mestercukrász.

Kovács János nem sokkal a kiírt jelentkezési határidő előtt döntötte el, hogy indul a versenyen, így a szobrokat nem is volt ideje többször elkészíteni. A két alkotást részben előre elkészítve, részben a verseny helyszínén összeállítva, két hét alatt sikerült végleges formába önteni. Északi-sark címet viselő szobra, amely egy téli hatású, jégcsapokkal, kristályokkal pazarul díszített, rozmárokat és pingvineket magában foglaló szobor, az első helyezést érdemelte ki a nívós versenyen. Ezüstérmes alkotása színében és részleteiben is dzsungel témájú, melynek fő motívuma egy krokodil, bambuszokkal, virágokkal díszítve.

A szállítást nehezen tűrő szobrok sajnos csak darabokban kerültek haza a műhelybe, de a nagy gonddal elkészített, részletgazdag alkotások így is bámulatba ejtő ügyességről tanúskodnak.

A karamellel ragyogóan bánó cukrászt kollégái segítették az előkészületekben, és a versenyen is. A több hazai és nemzetközi versenyt is megjárt szakembernek a megmérettetésen túl tapasztalatszerzést is hoz a részvétel, hiszen – mint mondta - a megrendelők már konkrét, és extrém kérésekkel, tervekkel jönnek.

K.G.






 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!