• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A közvilágítás javítására, új parkolók építésére is számíthatnak a 3-as választókörzetben
Helyi hírek 2016. november 8. 07:30

A közvilágítás javítására, új parkolók építésére is számíthatnak a 3-as választókörzetben

Képgaléria
A közvilágítás javítására, új parkolók építésére is számíthatnak a 3-as választókörzetben
A hármas számú választókörzet lakói jöttek össze november 7-én a Dózsa iskolában, hogy lakossági fórumon beszéljék meg a városrész mindennapjainak eredményeit, gondjait. Az összejövetelen Gyenes Attila önkormányzati képviselő szólt azokról a beruházásokról, amelyek a közelmúltban valósultak meg a körzetben, majd a jövő terveiről szólt, amelyek részletes kidolgozásához, megvalósításához kérte körzete lakóinak javaslatait és segítségét. A fórum résztvevőit Csányi József polgármester tájékoztatta a megvalósult városi fejlesztésekről, és a következő időszak tervezett beruházásairól.

A feladatokról szólva Gyenes Attila elmondta: a csapadékvíz elvezetése kapcsán a legfontosabb beruházások megvalósultak, de szeretné elérni, hogy a Horváth Zoltán utcában se okozzon gondot egy-egy kiadós zápor, és kiépüljön a teljes csatornázottság. A lakóépületek energetikai felújítása folytatódik, amelyhez az önkormányzat továbbra is segítséget nyújt. A járdák megújítására az elkövetkező időszakban kiemelt figyelmet fordítanak, és támogatják az önerős járdaépítést. Új parkolók épülnek a Körpatika környékén és a Marosvásárhelyi utcában, valamint rendbe teszik az ABC mögötti „szigetet” is.

A fórumon többen is panaszkodtak a közvilágításra. A képviselő a felmerült kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a szakemberek előtt nem ismeretlen a probléma. Feltérképezték, hogy mely útszakaszokon kell újabb lámpatesteket elhelyezni a biztonságos közlekedéshez, a tervezés is folyamatban van, és a fények is hamarosan kigyúlnak a kritikus helyeken. Emellett a jövőben az utcai fák gallyazását is úgy oldják meg, hogy a lombkorona ne akadályozza az utak, járdák megvilágítását.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!