Helyi hírek 2016. november 8. 15:30 Forrás: baon.hu - Vajda Piroska

Sterilszobára gyűjtött a tanyaszínház

Sterilszobára gyűjtött a tanyaszínház
Még egy tűt sem lehetett leejteni Bugaci Tanyaszínház október végi jótékonysági előadásain. A társulat egymás után három este, három telt házas előadást tartott a helyi művelődési házban. Fellépéseiken egy bugacpusztaházi beteg kislány gyógykezelésére gyűjtöttek.


A tanyaszínház társulata nem először állt jótékony ügy mellé. Tagjai már több alkalommal is színpadra léptek, hogy másokon segítsenek. Ezúttal a bugacpusztaházi Dobi Katika gyógyíttatására gyűjtöttek adományokat. Kezdeményezésük nem volt hiábavaló. A bugaciak és a pusztaháziak példátlan összefogásról tettek tanúbizonyságot - olvasható a baon.hu oldalon. A három nap alatt több mint ötszázan nézték meg A lúzer című kétfelvonásos bohózatot és egyben támogatták a beteg kislány gyógyulásához elengedhetetlenül szükséges sterilszoba megvalósítását. 

– A három napos előadássorozatot a Bugaci Tanyaszínház kezdeményezte, ám a szervezés és a bonyolítás feladatait a bugacpusztaházi Fénypillangó Civil Társaság tagjai és pusztaházi segítőik, valamint a bugaci művelődési ház dolgozói vállalták. A társulat nagy izgalommal készült a maratoni előadás-sorozatra, és nagyon örültünk, hogy a magunk módján segíthettünk – nyilatkozta a baon.hu-nek Tóth Marianna, a társulat vezetője. Az előadásra nagyon sokan érkeztek a környező településekről is, sőt olyanok is voltak, akik nem tudták megnézni a darabot, de elküldték adományaikat.

Mindhárom este megnézte az előadást Katika nagypapája, szombaton az édesapa, és nagy örömünkre vasárnap az édesanya is el tudott jönni az előadásra. Sajnálatunkra viszont Katinkát nem engedték haza a kórházból – tette hozzá Tóth Marianna.
 

Katika köszönete

"Köszönöm nektek, kik ismertek, hogy rám is figyeltek. Hogy a lelketekből egy darabot ide tettetek, szebb tőle a napom és jobb a lelkemnek, hogy ti mind körülvesztek engemet, mondhatok bármit, hogy milyen az élet, hogy az emberek mily érzéketlenek, míg ennyi ember szívében van fény, addig sosem hal meg a remény" – írta köszönetében Katika és családja.


Fotó: archív







 

Kövessen minket a Facebookon is!