Sport 2016. november 9. 13:30 Forrás: bacsbuvar.hu

Kocsis Marcell győzelme Lengyelországban

Kocsis Marcell győzelme Lengyelországban
November 5-én és 6-án, a lengyelországi Gliwice adott otthont a Junior Uszonyos Úszók Európa Kupájának. A Bácsvíz-KVSC uszonyos szakosztályát a kiskunfélegyházi Kocsis Marcell képviselte a versenyen, aki három versenyszámából mindháromban érmet tudott nyerni.

– A versenyen csupán két korosztály képviselhette magát, ezért utaztunk ki egy versenyzővel. Ugyanakkor 12 ország 50 egyesületének majdnem 300 versenyzője állt rajthoz, méghozzá egy erős, színvonalas mezőnnyel. Marci szeptembertől egy kisebb sérüléssel bajlódott, de ebből szerencsére már majdnem felépült, így nagyon jó teljesítményt nyújtva mindhárom versenyszámában bronzérmet tudott nyerni. Ráadásul olyan egyéni csúcsokat úszott, amikkel elérhető közelségbe kerültek a szintidők a jövő évi, oroszországi, tomski junior VB-re. Így Blaszák LillaKádár-Németh Kristóf és Kis Roland mellett ő is komoly esélyekkel pályázik arra, hogy a VB-re utazó csapat tagja legyen. Ehhez jó úton halad, elsősorban azt emelném ki vele kapcsolatban, hogy példaértékűen kezeli a versenyhelyzeteket, kiegyensúlyozottan képes magas teljesítményt nyújtani. Mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon jó adottságokkal rendelkezik, már csak az elvégzett edzésmunkára kell figyelnie – mondta el Székely Lilla edző.

A kecskeméti uszonyosok következő versenye a hétvégén, a Kecskeméti Fürdőben megrendezendő Cápa, Serdülő, Junior Országos Bajnokság lesz, amelyet a sportág iránt érdeklődők is megnézhetnek.
 

Eredmények:

50 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 21,20
100 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 46,45
200 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 1:44,75

Felkészítő edzők: Székely Lilla és Juhos Gergely.





 

Kövessen minket a Facebookon is!