Helyi hírek 2016. november 22. 07:30

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
A Karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretné még ünnepélyesebbé tenni a Kiskun Múzeum azzal, hogy harmadszor is megépül mézeskalács házikókból a meseváros. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek valamint mindazok jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni, és szívesen készítenek mézeskalács házikót jótékonysági célú felhívásukra.

A mézeskalács ház formája és mérete:

Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak, házikót, emeletes házat, vagy városunk nevezetes épületeit: templomot, szélmalmot, városházát, vasútállomást, Hattyúházat.

Kiegészítők: fenyőfa, kerítés, autó… Mérete: max. A/4 mézes tészta alapon, díszítése téli, karácsonyi hangulatot idézzen!

A felajánlott mézeskalács házikók leadási határideje: november 30-a, szerda, nyitvatartási időben, de legkésőbb december 1-je, csütörtök 17 óra - Kiskun Múzeum.

A meseváros kiállításának megnyitója december 3-án, szombaton 15 órakor lesz a Kiskun Múzeumban. A tárlat december 17-éig, hétköznap 9 és18 óra, hétvégén 10 és 17 óra között látogatható.

A kiállítás ideje alatt tombola vásárolható jótékonysági célra, 500 Ft/db áron.

Tombolahúzás: december 17-én, szombaton, 17.30-kor a városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően. Ekkor sorsolják ki a Mézeskalács meseváros házikóit, amit a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

A tombolaárusításból befolyó összeget fejlesztő és szabadidős játékok vásárlására, a KAPOCS Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségmegőrző Intézet, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Móra Utcai Óvodájában lévő gyermekek számára valamint népi játékok vásárlására fordítják a Múzeumi Játszóház programjaihoz

Kérik, hogy minél többen vegyenek részt a mézeskalács város építésében és vásároljanak jótékony célra tombolát!
 

Érdeklődni és jelentkezni lehet a Kiskun Múzeumban:

Telefon: 76/461-468.

E-mail: [email protected]


Fotó: archív




 

Kövessen minket a Facebookon is!