Sport 2016. november 10. 15:30

Óvodások és kisiskolások ismerkedtek a Bozsik-programmal

Képgaléria
Óvodások és kisiskolások ismerkedtek a Bozsik-programmal
A 2016/17-es tanév első intézményi fesztiválját szervezték meg a Bozsik-program keretein belül november 9-én és 10-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A gyerekek előre meghatározott edzésterv alapján labdaérzék fejlesztő feladatokon vettek részt. A játékos gyakorlatokat a mindennapos testnevelési órákba építik be - mondta el Siber Rita szervező.

A tavalyi esztendőben 13 óvoda és 7 iskola csatlakozott a Bozsik-programhoz, ami a labdarúgás alapjainak megismertetését, népszerűsítését szolgálja. Idén a Kész Aréna adott otthont a Bozsik-program első intézményi fesztiváljának. Kiskunfélegyháza és a környékbeli települések óvodásai, kisiskolásai tavaszig bezárólag 4 fesztiválon vesznek részt. A program a tavalyi évhez hasonlóan májusban zárul - tette hozzá Siber Rita szervező.

- A délelőtti foglalkozásokon óvodások, délután első -és második osztályos tanulók gyakorlatoztak. Tíz pályát alakítottunk ki, különböző ügyességi, játékos feladatokkal. A gyakorlatok fejlesztik a labdaérzéket, kézzel-lábbal játszanak tízszer hét percen keresztül körforgásban.

Az első intézményi fesztiválon ismerkedtek a feladatokkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy tavaszi programzárásra sokat tanulnak a nebulók. Évközben a mindennapos testnevelés keretein belül a Bozsik-programban részt vevő intézményekben fejlesztik a gyermekeket.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!