Helyi hírek 2016. november 9. 18:45 Forrás: mfor.hu - munkajog.hu

Sztrájkbizottság alakult a Mercedes-gyárban

Sztrájkbizottság alakult a Mercedes-gyárban
Továbbra is 15%-os béremelést követel a kecskeméti Mercedes gyárban a Vasas Szakszervezet - jelentette be Facebook-oldalán és honlapján a szakszervezet.

A szakszervezet a Facebook oldalán közölte, hogy sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban, mivel nem sikerült megfelelő eredményre jutni a bértárgyalások során. A bejegyzés szerint "a Vasas Szakszervezet továbbra is 15 százalékos béremelést követel."

Azt pedig nem tudják elfogadni, hogy 2 évre legyen bebetonozva a bérfejlesztés, ezért nem támogatják azt a megállapodást sem, melyet a helyi MTSZSZ szakszervezet "a Vasasok háta mögött" már aláírt a vállalattal.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mfor.hu-hoz eljuttatott álláspontja szerint intenzív tárgyalásokat folytattak a bérfejlesztésről a Vasas Szakszervezettel és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ).

Az MTSZSZ-nek és a Mercedes-Benz Gyárnak közösen sikerült egy, a korábbiakat jóval meghaladó többlépcsős bérfejlesztésben megállapodni a következő 2 évre.  A Vasas Szakszervezeti Szövetség ezt nem írta alá és további tárgyalások iránt jelentette be igényét.

Megjegyzik ugyanakkor azt is, hogy a menedzsment célja, hogy minden érdekképviseleti szervezettel egyezségre tudjanak jutni.






 

Kövessen minket a Facebookon is!