Helyi hírek 2016. november 10. 11:30

Dél-Lengyelországban jártak a Constantinum diákjai

Képgaléria
Dél-Lengyelországban jártak a Constantinum diákjai
Lubliniec után most Kiskunfélegyháza testvérvárosa, a lengyelországi Rabka-Zdrój volt az ERASMUS+ program következő állomása a Constantinum diákcsoportja számára.

A kiskunfélegyházi Constantinum diákjai az Erasmus + program keretein belül öt napot töltöttek a dél-lengyelországi Rabka-Zdrój településen. A nemzetközi találkozón a magyar diákokon és kísérőiken kívül két lengyel és egy cseh iskola 8-8 diákja és 2-2 tanára vett részt.

A program kezdetén megnézték a vendéglátó város főbb nevezetességeit, majd ezt követően idegen nyelvi játékok segítették a diákok ismerkedését, feloldódását. A projekt célja, hogy a különféle foglalkozásokon keresztül a fiatalok megismerhessék egymás kultúráját, szokásait, hagyományait. A legutóbbi találkozó témája a karácsonyi ünnepkör volt, a résztvevők bemutatták az ünnephez kapcsolódó helyi szokásokat, különlegességeket, majd közösen karácsonyfadíszeket készítettek. A krakkói kirándulás során a lengyel történelemből is ízelítőt kaphattak, meglátogatták a Wawel palotát és a wieliczkai sóbányákat.

Lengyelország természeti gazdagságát a zakopanei és a zubrzycai kirándulások alkalmával csodálhatták meg, a skanzenben pedig betekintést nyerhettek a lenfeldolgozás és a kenyérsütés titkaiba. A program végére a diákok teljesen hozzászoktak az idegen nyelven való kommunikációhoz. A közös tevékenykedés, sportolás és kirándulás közelebb hozta egymáshoz a különféle nemzetek fiataljait, és sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza.




 

Kövessen minket a Facebookon is!