Helyi hírek 2014. május 27. 13:10

Miért hisztizik a gyermekem?

Képgaléria
Miért hisztizik a gyermekem?
Az önmegvalósítás lehetőségeiről, a gyermekgondozási segély alatt töltött idő problémáinak megoldásáról szólt ma a könyvtárban a „Betűbölcsi” foglalkozása. A hagyományoktól eltérően ezúttal nem előadást hallhattak a várandós- és kisgyermekes anyukák, hanem személyes, vagy kiscsoportos beszélgetés keretében kaphattak választ kérdéseikre Tóth Ibolya mentáltrénertől.

Tóth Ibolya elmodta: azért választották ezt, az interaktív formát a felmerülő szülői kérdések megbeszélésére, mert a hagyományos előadások személytelenek, oktató jellegűek. A problémát felvetők nem tudják őszintén és részletesen elmondani, hogy milyen napi gondokkal küzdenek gyermekeik nevelése során. Ebben a formában viszont személyre szabott válaszokat kapnak.

A mentáltréner beszámolt arról is, hogy a foglalkozásokon gyakran felmerülő kérdés az, hogy mikor kell elkezdeni a gyermeknevelést. Erre – véleménye szerint – a legmegfelelőbb válasz az, hogy az apróság megszületése előtt 25 évvel. Hozzátette: soha nem késő a felkészülés, a tanulás, a közös beszélgetés a nevelésről.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!