Kultúra 2016. november 12. 07:30

Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban

Képgaléria
Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban
A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szavalóversenyt hirdetett a diákoknak Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából, amelyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói valamint középiskolás diákok jelentkezhettek.

A szavalóversenyt két helyszínen tartották. A 7-8 osztályos tanulók a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mondhatták el verseiket, a középiskolások pedig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában mondták el kötelező, valamint szabadon választott költeményeiket.

A könyvtárban a rendezvény kezdetén Kállainé Vereb Mária, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket és röviden ismertette Falu Tamás élettörtét. Ezt követően bemutatta a zsűritagokat: Fekete Batrixot, Mrázné Rádi Máriát és Gajdicsné Lovász Juditot. A könyvtárban szervezett elődöntőre összesen 6 diák érkezett a város 4 iskolájából.

Az 1. helyezett Gombás Bende lett, aki a József Attila Általános Iskola 8. osztályos tanulója. Másodikként Zámbó Napsugár, a Dózsa György Általános Iskola 7. osztályos tanulója jutott tovább a döntőbe.

Eközben a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában 9 középiskolás szavalt. Közülük első helyezettként Fekete Bettina, a Közgazdasági Szakgimnázium 10. osztályos tanulója, másodikként pedig Izer Klaudia Annamária, a Constantinum Intézmény 13. osztályos tanulója jutott a döntőbe.

Mind a négy továbbjutó november 11-én, Ócsán az Egressy Gábor Szabadidőközpontban szállhatott versenybe a legjobbakkal, valamint Kapus Béláné és Kállainé Vereb Mária kíséretében képviselték Kiskunfélegyházát és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesületet az ócsai temetőben rendezett megemlékezésen.
A szavalóversenyről senki sem távozott üres kézzel, minden résztvevő könyvjutalomban részesült.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!