Helyi hírek 2016. november 14. 11:30

Félegyházán már négy iskola viselheti a „Boldog Iskola” címet

Képgaléria
Félegyházán már négy iskola viselheti a „Boldog Iskola” címet
Az elmúlt évben a Platán iskola, idén pedig a Darvas Általános Iskola, a Móra Ferenc Gimnázium és a Kossuth Lajos Szakképző Intézmény kollégiuma csatlakozott a „Boldog Iskolák” köréhez. A Jobb Veled a Világ Alapítvány pályázatán kiérdemelt címről szóló oklevelet november 11-én adta át az intézmények vezetőinek, diákjainak Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Grófné Czere Anikó, a Kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetője.

Az oklevél mellett egy tankönyvet, illetve egy DVD-t is kaptak a pedagógusok, hiszen a pályázat során azt vállalták, hogy a tanév során havonta egy boldogság órát tartanak osztályaikban. Bagdi Bella az átadáskor elmondta, hogy a mozgalomhoz eddig országszerte 178 iskola és 3000 pedagógus csatlakozott. Ez egy szimbólikus lépés abba az irányba, hogy a tanórákon ne csak a lexikális ismeretek fejlesztésére, hanem a lelki egészségre is gondot fordítsunk – tette hozzá.

Az eddigi tapasztalatokról elmondta, hogy a témakörrel kapcsolatos ismereteket a pedagógusok jól beépítik az osztályfőnöki, az etika, a magyar, de még a matematika órák  tanrendjébe is.

Bagdi Bella külön köszönetet mondott a Dél-100 Kft.-nek, amely Kiskunfélegyházán támogatta a szakmai program megvalósítását.

s. r.
         

Kövessen minket a Facebookon is!