Sport 2014. május 27. 15:01

Hosszútávú terveiket szeretnék megvalósítani a félegyházi lovasok

Képgaléria
Hosszútávú terveiket szeretnék megvalósítani a félegyházi lovasok
A félegyházi lovassport szeretné birtokba venni véglegesen a volt Vasas pályát. Ezt a vágyukat akkor is megfogalmazták, amikor május 17-én a Homokhátsági Kupa versenyére 28 fogat érkezett a térség településeiről, valamint Békéscsabáról és Budapestről is. Az eseményre szépen rendbe tették a pályát és érdeklődők is szép számmal látogattak ki, ami azt jelzi, van érdeklődés a sportág iránt a városban.

Azt szeretnénk, ha minél több lószerető ember látogathatna ki rendszeresen erre a pályára – mondta el Tapodi József a Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület helyettes vezetője. Ebben az évben még használhatjuk, de az lenne az ideális, ha hosszabb távon is birtokba vehetnénk, hiszen a működtetéshez, a versenyek szervezéséhez erre lenne szükségünk. Kihasználva lehetőségeinket, ebben az évben még szervezünk egy nyílt napot, amelyen gyerekeket és felnőtteket egyaránt szívesen fogadunk, hogy bemutathassuk a lovaglás, a fogatozás, a sportág szépségeit. Emellett dolgozunk egy díjugrató verseny megszervezésén is.

A hosszútávú tervek megvalósításához azonban szükség lenne arra, hogy állandó helyszínben tudjunk gondolkodni – tette hozzzá Tapodi József.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!