Helyi hírek 2016. november 14. 07:30

Körkérdés: Mikor kezd el készülődni karácsonyra?

Képgaléria
Körkérdés: Mikor kezd el készülődni karácsonyra?
Akad, aki novemberben, más közvetlenül az ünnep előtt kezdi a karácsonyi készülődést. Az ajándékok értéke kevésbé mérvadó, sokan egyedi meglepetéseket készítenek, míg mások kívánságlistáról választanak apróságot. A gyermekeket elsősorban játékokkal lepik meg. A családosok örülnének a fehér karácsonynak, ami még meghittebbé tenné az ünnep hangulatát. A félegyháziakat arról kérdeztük, mikor kezdik el a karácsonyi készülődést.

Soós Sándor (56)

A karácsony a szeretet ünnepének számít, minden évben családostól ünnepeljük. Gyerekeim, unokáim vannak, összegyűlünk ilyenkor. Korábban katona voltam, akkor tartottunk karácsonyt, amikor otthon voltam. Elkezdtük a készülődést, minden családtagom készített egy kívánságlistát, amiről megfelelő ajándékokat, apróságokat választunk. Az időjárás az elmúlt években megváltozott, enyhébbek a telek. Bízom benne, hogy idén fehér karácsonyunk lesz.

 

Buza Attila (40)

Már az egész család készül a karácsonyra. Örülnék neki, ha Mikuláskor leesne az első hó. A szociális szférában dolgozom, a rászorulókat, gyermekeket is igyekszem meglepni. Karácsonyra egyedi ajándékokat készítek, időben felkészülök. Ötletes ajándékokkal várom családtagjaimat, munkatársaimat. 

 

Szabó Erzsébet (68)

A karácsonnyal együtt a hóesést is várom, remélem nem olvad el gyorsan, ha leesik. Elméletben készülök az ünnepre, azon gondolkodom, hogy kit mivel lepjek meg. Családon belül kis ajándékokat adok, de a gyermekek kívánságait teljesítem. A családias jellege dominál a karácsonynak, összeülünk, jókat beszélgetünk. Egyedi ajándékokat is készítek. A legfontosabb, hogy szeretetből adjuk, nem az érték, hanem a szándék a fontos.

 

Tóth Róbertné (37)

A gyermekeim nagyon várják a karácsonyt és a hóesést, mivel szeretnek szánkózni. Előbb elkezdem a készülődést, egyedi ajándékokat gyártok. A gyerekek részéről sok kívánság érkezik, a karácsony közeledtével egyre csak szaporodik. Karácsonykor közös ebéddel, vacsorával várom a rokonságot.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!