Helyi hírek 2016. november 12. 11:30

Jordánia – a békés közel-keleti ország

Képgaléria
Jordánia – a békés közel-keleti ország
Nagy létszámú közönség várta érdeklődve a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi Szabadegyetem című sorozatának újabb előadását. A különleges tájak, szép városok és országok kedvelői még ha csak elméletben is, de minden előadással közelebb kerülhetnek valamelyik vidékhez. Egy-egy ilyen alkalom után a vetített képek és személyes a beszámolók által talán a lélek is feltöltődik szépséggel.

Ezúttal dr. Karancsi Zoltán, az SZTE JGYPK Földrajzi és Ökoturisztikai Tanszék tanára kalauzolta a megjelenteket Jordánia tájára. A rendezvény megnyitóján Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó osztotta meg gondolatait a közönséggel.

A legbékésebb közel-keleti ország - ezt a címet kapta az előadás - mégis a Közel-Keleten zajló események a turisták zömét elrettentik az utazástól. A geográfus szerint a máskor zsúfolt romterületeken vagy a különleges természeti látványosságoknál valóban csak néhány kirándulóval találkoztak.

A személyes tapasztalatokra épülő előadás keretében dr. Karancsi Zoltán vetített képek segítségével megismertette a közönséggel a vidék legérdekesebb és legszebb tájait. Többek között beszélt az ősi kereskedővárosról, ahol csak sírok maradtak meg, hegyvonulatok közötti vörös sivatagról, ahol egykor karavánutak haladtak. Az ígéret földjére nyíló panorámáról, a világ legkülönösebb tengeréről, a felfedezésre váró kanyonokról, a római emlékekről és a keresztes lovagok várairól.

V. K. 

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

www.nka.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!