Helyi hírek 2016. november 12. 13:30

Felújították az Ótemplom Közösségi Házát

Képgaléria
Felújították az Ótemplom Közösségi Házát
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében november 9-én, Rónaszéki Gábor plébános „Az irgalmasság cselekedetei a Bibliában és napjainkban” című előadására került sor. A zsúfolásig megtelt felújított közösségi házban minden korosztály képviseltette magát. Ez az alkalom kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy sor kerüljön az Ótemplom Közösségi Házának a megnyitójára és megáldására is.

Makányné Óvári Éva, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kiskunfélegyházi csoportvezetője megnyitó szavaiban az elmúlt évekre emlékezett, és meghatottsággal beszélt arról, hogy anno a szövetség megalakulásánál, és most a közösségi ház megnyitóján is nagy létszámban jelentek meg érdeklődők.

A különleges megnyitón a plébános a közösségi ház falait díszítő képek történetéről is beszélt. Elmondta, hogy hol készültek a fényképek és, hogy miért pont ezek a fotók kerültek a terem falaira.

Az irgalmasság éve végéhez közeledve a plébános a bibliai irgalmas szamaritánus története által magyarázta el az irgalom lényegét, és arra biztatta a megjelenteket, hogy gyakoroljanak irgalmasságot egymás felé.

Sokan mondják, hogy a mai világban igenis fontos olyan helyek létrehozása és felújítása, ahol a hitben és szeretetben épülő közösségek találkozhatnak. A most felújított közösségi ház pedig épp ezt a célt szolgálja majd.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!