Helyi hírek 2016. november 15. 09:30

Dr. Kásler Miklós professzor a Jakabszállási Népfőiskolán

Képgaléria
Dr. Kásler Miklós professzor a Jakabszállási Népfőiskolán
November 11-én 17 órától került sor a Jakabszállási Népfőiskola legutóbbi rendezvényére, amelynek előadói ezúttal Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Dr. Kásler Miklós professzor onkológus egyetemi tanár az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, valamint Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója voltak.

A Jakabszállási Művelődési Házban megtartott rendezvényen Szabó Mihály önkormányzati képviselő, a népfőiskola szervezője köszöntötte a szép számban megjelent hallgatóságot.

Köszönetét fejezte ki az immár 25 éve működő népfőiskola támogatóinak, elsősorban a rendezvényeket támogató Lakiteleki Népfőiskolának.

Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke bevezető szavaiban elmondta, hogy több évtizedes barátság köti Dr. Kásler Miklós professzorhoz, bemutatta a neves orvost, majd átadta neki a szót.

Dr. Kásler Miklós professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója előadásában többek között arról beszélt, hogy mi indította el annak idején az orvosi pályán, miért jött haza Magyarországra német ösztöndíjasként a rendszerváltáskor, hogyan jött a Nemzeti Nagyvizit ötlete és hogy mennyire tartja fontosnak a remény fenntartását a legnehezebb műtétek előtt is. Én tudom azt, hogy az orvos segít, de a döntés a Jó Isten kezében van – hangsúlyozta a professzor.

Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgató főorvosa hozzászólásában elmondta, hogy a gyógyítás folyamán szerinte is a hit és a remény a legfontosabb, mert ezek nélkül az összes kezelés sokkal keveset ér.

Az előadásokat követően ajándékkönyvek kisorsolására került sor, majd a szerencsések ezeket dedikáltathatták is Kásler professzorral.

A jó hangulatú Népfőiskolai alkalmat kötetlen beszélgetés zárta egy kis pogácsa mellett.





 

Kövessen minket a Facebookon is!