Kultúra 2016. november 15. 11:30

Taroltak a félegyháziak az Ócsán megrendezett szavalóversenyen

Képgaléria
Taroltak a félegyháziak az Ócsán megrendezett szavalóversenyen
November 11-én, Ócsán tartották a Falu Tamás versmondó verseny döntőjét. A kulturális eseményt az Egressy Szabadidőközpontban rendezték meg, amelyen a félegyházi és az ócsai általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói és középiskolásai vettek részt.

A megmérettetésen szabadon választott és kötelező verseket szavaltak a fiatalok. A 7-8 osztályosok között Gombás Bende, a József Attila Általános Iskola 8. osztályos diákja első, míg Zámbó Napsugár, a Dózsa György Általános Iskola tanulója 3. helyezést ért el ebben a kategóriában.

A középiskolásoknál harmadikként a dobogósok között szerepelhetett Izer Klaudia, a Constantinum Intézmény 13. évfolyamos hallgatója.

A versenyt követően, Kapus Béláné és Kállainé Vereb Mária kíséretében a félegyházi diákok az ócsai temetőben rendezett koszorúzási ünnepségen képviselhették városunkat, és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesületet. A sírnál a Falu Tamás-díjas Borbély László író emlékezett a költőre.

Kiskunfélegyháza város  és az önkormányzat koszorúját Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke és Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató helyezték el Falu Tamás sírjánál.




 

Kövessen minket a Facebookon is!