Helyi hírek 2016. november 16. 13:30

Nagyszerű siker az olasz nyelv tanulásában

Képgaléria
Nagyszerű siker az olasz nyelv tanulásában
A III. Olasz Nyelv Napját rendezte meg november 11-én a Szegedi Tudományegyetem Olasz tanszéke a „Napfény Városában.” A régióból 15, olasz nyelvet tanító általános és középiskolát hívtak meg, a 12 szegedi intézmény mellett Bajáról, Hódmezővásárhelyről és Kiskunfélegyházáról érkeztek vendégek.

A rendezvény témája az olasz életmód és divat volt, amelyről olaszul kellet beszámolni. Emellett kiírtak egy képzőművészeti pályázatot is három kategóriában, úgy mint ruhatervezés, formatervezés valamint az esemény logójának megtervezése.

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumból ezúttal az olasz nyelvet tanuló 10/A és 10/B osztályosok csoportja vett részt az eseményen, Kiss Gabriella tanárnő vezetésével.

Az iskola diákjai a kitűnő felkészítés nyomán a II. helyezést érték el az iskolák versenyében, ezen kívül formatervezésben Dankó Dominik 12/Aa kiemelkedett a résztvevők közül, az első helyezés mellett még egy különdíjat is elhozott. A logótervezésben Brimo Widad 12/An tanuló lett díjazott. Őket Szabó Ildikó művésztanár készítette fel.

A rendezvényt támogatta a budapesti olasz kultúrintézet, amelynek igazgatója is jelen volt, hangsúlyozva az olasz nyelv tanításának fontosságát.

R. F.




 

Kövessen minket a Facebookon is!