Helyi hírek 2016. november 24. 15:30

Közösségben szebb a karácsony

Képgaléria
Közösségben szebb a karácsony
Nagycsaládként készül az ünnepekre a Holló László Képzőművészeti Kör, a karácsonyt megelőzően a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit a Petőfi téri kiállítótermében, galériájában. Az egyesülethez decemberben bárki betérhet, meghitt hangulat mellett beszélgetésre, kézműves foglalkozásra és a hagyományos ART TURKA kiállítás megtekintésére is lehetőség nyílik. A Holló Kör minden évet közös vacsorával zár, ilyenkor megvendégeli tagjait, segítőit, barátait. A karácsonyi menüt, vagyis a halászlét és túrós csuszát az egyesületi tagok készítik el.












A Holló László Képzőművészeti Kör 1961-ben alakult, a karácsony közös megünneplése hosszú évekre visszanyúló hagyomány - mondta el Rátkai Zsuzsa egyesületi elnök.

- Minden esztendő végén számadást tartunk, fontos szerepet szánunk a karácsonyi felkészülésre. Idén a városi karácsonyfa díszeit készítettük el. Saját tervezésű díszek, mézeskalács formák is kikerültek a műhelyből. December elején minden évben megnyílik az ART TURKA, ami egészen év végéig eltart. Pezsgő közösségi élet folyik ekkor, a bejövő látogatókat megvendégeljük, megtekinthetik alkotásainkat, kiállított tárgyainkat - tette hozzá Lantos Szabolcs, egyesületi tag.

A karácsonyt megelőzően a barátok mellett családok és iskolás csoportok is felkeresik a Holló Kört. A gyerekeknek rajzfoglalkozásokat szerveznek, fakultatív módon egyedi díszeket, ajándékokat készíthetnek. Az egyesület galériája a Petőfi téren 2011 óta működik, ahová a karácsonyi forgatagban különösen sokan betérnek.

- Minden karácsony előtt évzárót tartunk, összegezzük az egyesület elmúlt évi munkáját, történéseit. Összeállítás, képes kiadvány készül a legfőbb eseményekről. Az évbúcsúztatón nagy vendégsereget fogad a Holló Kör, baráti beszélgetésekkel, kötetlen szórakozással telik az este.

A karácsonyi menü régebben hagyományos tarhonyás vacsorából állt. Manapság Tóth Tamás jóvoltából halászlé készül, a hölgyek pedig túros csuszát és süteményeket tesznek az asztalra. Emellett a vendégek is szívesen hoznak valami finomságot. 

- A vacsorát követően csillagszórót gyújtunk, és a karácsonyi hangulatban negemlékezünk a korábbi tagokról. Rádi András, Mindszenti Lászlóné, Kürti Lászlóné és Csenki Tibor például már több mint 50 éve vállal aktív szerepet az egyesület életében - tette hozzá Rátkai Zsuzsa. 

 

G. Z.




 

Kövessen minket a Facebookon is!