Kultúra 2016. november 20. 11:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.


"ZENÉVEL ÉLEK" címmel országos rajzpályázatot hirdet a Vi-Va Zene- és Mozgásművészeti Alapítvány 2-18 éves korú fiatalok számára.

Az alapítvány fő célkitűzése: a zene és a "kistestvére": a tánc népszerűsítése, megszerettetése a fiatalok körében. Fontosnak tartják, hogy a gyermekek már kis korban megismerjék a zene mindennapjainkra gyakorolt pozitív hatását. Aki "zenével él", az ne csak hangszerekkel, énekhangjával fejezzen ki érzéseket, gondolatokat, hanem bátran ragadjon színes ceruzát, zsirkrétát, filcet, és rajzolja le mit jelent számára a ZENE!

Várják azokat az alkotásokat, amelyek bemutatják, hogy a gyermekek, fiatalok életében milyen szerepet játszik a ZENE.  A rajzok beszkennelt vagy fotózott digitális képét (jpeg formátumban) várják az
[email protected] e-mail címre. A levél "tárgy" mezőjébe kérik feltüntetni: "Zenével élek" rajzpályázat. 
Az e-mail-ben tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát és postázási címet. A pályázaton nevezési díj nincs. 

A pályázatot 3 kategóriában hirdetik meg: A kategória: 2-5éves kor; B kategória: 6-10 éves kor; C kategória: 11-18 éves kor.

Díjazás: a kategóriák nyertesei értékes ajándékcsomagban részesülnek! A kategórianyertesek nevét a vi-va.hu weboldalon teszik közzé az eredményhirdetéskor. 

A pályázat leadásakor a pályázó, illetve törvényes képviselője hozzájárul a pályázó neve és a pályamű közzétételéhez az alapítvány weboldalán. Azalapítvány honoráriumot, szerzői jogdíjat, kártérítést nem fizet, szerzői jogáról a pályamű vonatkozásában a pályázaton való részvételével a pályázó lemond.

A pályázatok leadási határideje: 2016. december 10-e.


*   *   *


MIT MONDHATTAM AKKOR? címmel alkotói pályázatot hirdet az online Liget folyóirat 

A hívó kifejezéshez bárhogyan kapcsolódó, bármilyen formában és hangnemben
alkotott, irodalmi igénnyel készült műveket (vers, novella, esszé) várnak, amelyek tetszés szerint élhetnek az online folyóirat technikai lehetőségeivel (pl. hang-, kép-, filmrészlet felhasználása). Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérik, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak.

A korábbi online megjelenést is publikációnak számít. A műveket postai vagy elektronikus úton várják a szerkesztőség címére: LIGET 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6., e-mail: [email protected].

Kérik, a pályázatban adják meg e-mailcímüket. A beérkező műveket folyamatosan olvassák, minden pályázónak elektronikus úton válaszolnak. A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek az online Liget folyóiratban. A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget
kapnak. 

Beküldési határidő: 2016. december 16-a. 

További információ: Horgas [email protected]


A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva

kedd, péntek: 8-18 óráig

szerda, csütörtök: 12-18 óráig

szombat: 8-12 óráig


E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu





 

Kövessen minket a Facebookon is!