Helyi hírek 2016. november 20. 13:30

Kerekegyházán találkoztak a megye polgármesterei

Képgaléria
Kerekegyházán találkoztak a megye polgármesterei
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat idén második alkalommal rendezett fórumot a megye polgármestereinek, ezúttal a kerekegyházi Varga Tanya adott otthont az összejövetelnek. A találkozó kezdő előadását Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke tartotta.

A konferencia kezdetén Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke beszámolt arról, hogy az önkormányzat milyen értékőrző, értékteremtő kezdeményezéseket tett az egész megye tekintetében. Ezeket az érték-élmény-egészség hármas pillére mentén szeretnék megvalósítani és a térség beruházásait is ezzel a szemlélettel ösztönözni.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szintén a helyi értéken és közösségi együttműködésen alapuló munkát hangsúlyozta, amikor felvázolta a Lakiteleki Népfőiskolán megvalósuló kiemelt kormányzati beruházást. 

Az intézmény várhatóan – számtalan funkcióján túl – a magyarság igazi szellemi és kulturális központja lesz, mivel a következő esztendőtől a Nemzeti Művelődési Intézet is Lakiteleken kap helyet. Ezeken túl Lezsák Sándor beszámolt a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat, valamint a külhoni értékfeltáró munka aktuális állásáról is.


Fotó: keol.hu






 

Kövessen minket a Facebookon is!