• Kezdőlap
  • Hírek
  • Egészségügy
  • Védjük meg saját magunk és gyermekünk látóhártyáját a mai modern fényforrások és eszközök által kibocsátott káros sugárzástól!
Egészségügy 2016. november 21. 13:00

Védjük meg saját magunk és gyermekünk látóhártyáját a mai modern fényforrások és eszközök által kibocsátott káros sugárzástól!

Képgaléria
Védjük meg saját magunk és gyermekünk látóhártyáját a mai modern fényforrások és eszközök által kibocsátott káros sugárzástól!
A környezetünkből érkező információk 75%-át a látásunk útján szerezzük. Ezért nem árt látószervünk teljes körű védelméről gondoskodni.

Mindezidáig szemünk védelmével kapcsolatban, csak az UV-sugárzás okozta veszélyekről lehetett hallani. Ma már nem csak erről, hanem a mai modern fényforrások és eszközök által kibocsátott, látóhártyánkat véglegesen és visszafordíthatatlanul károsító sugárzásról sem szabad megfeledkezni. Ez nem más, mint a LED, valamint a hideg-fehér kompakt fénycsövek! Az ilyen fényforrások és eszközök darabszáma rohamosan emelkedik. Ma már szinte mindent ezzel szerelnek vagy ezzel fognak. Számos településen - városunkban is - már az utcai közvilágítás is ilyen. Lakásainkat, munkahelyeinket energiatakarékos fényforrásokkal szereljük fel. Led a monitor, laptop, táblagép, okostelefon, TV, navigációs készülék, iskolai digitális tábla.

A szemüveglencse-gyártó cégek komoly fejlesztéseket végeznek látóhártyánk egészségének megóvása érdekében. A megfelelő megoldást keresse a Jégh Optika, Kalmár József u. 2. alatt /Kiskápolna mellett/ található szaküzletében. Bővebb infó: 30/94-59-377. Bejelentkezés szemvizsgálatra: 76/469-065.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!