Helyi hírek 2016. november 22. 17:00

Utcanévjelző táblák fogják segíteni Félegyházán a tájékozódást

Képgaléria
Utcanévjelző táblák fogják segíteni Félegyházán a tájékozódást
Megkezdődött november 22-én az utcanévjelző táblák kihelyezése Félegyházán. Az első eligazítót az 5-ös út mentén, a Petőfi lakótelepi vasúti átjáró előtt helyezték el a közmunkások.

Ódor László, a szociális és közfoglalkoztatási osztály vezetője elmondta, hogy a helyi közmunkaprogram keretében több mint száz táblát helyeznek ki még ebben az évben.

Még év elején döntött a városvezetés a hiánypótló kezdeményezésről, miszerint Félegyházán útbaigazító táblákkal könnyítenék meg a tájékozódást. A táblaprogramra az értékteremtő közfoglalkoztatás keretében, a helyi járási hivatalon keresztül nyújtott be pályázatot az önkormányzat, amit a belügyminiszteri döntés több mint 10 millió forinttal támogatott. A közterületi eligazító táblák és az oszlopok a programban résztvevő hat fő közmunkás közreműködésével, helyi vállalkozások bevonásával készülnek el. Idén több mint száz tábla kerül ki a közterületekre, elsőként a főbb útvonalak mentén, jövőre pedig – az önkormányzat szándéka szerint – a kisebb utakkal folytatva, valamennyi városrészre kiterjedve.

Mint arról beszámoltunk, tavaly a hajléktalan program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően újultak meg városszerte a közterületi bútorok: padok, játszóeszközök és szeméttárolók. Mivel ezek a kezdeményezések rendkívül pozitív fogadtatásra találnak a lakosság körében, a munkát végzőket pedig értelmes elfoglaltsághoz, sikerélményhez, társadalmi elfogadottsághoz segítik, a félegyházi önkormányzat feltett szándéka, hogy további értékteremtő pályázatokat nyújtson be.

 



 

Kövessen minket a Facebookon is!