Helyi hírek 2016. november 23. 16:45

Csütörtökön megkezdődik az aszfaltburkolat újjáépítése a Majsai úton

Képgaléria
Csütörtökön megkezdődik az aszfaltburkolat újjáépítése a Majsai úton
Az ütemterv szerint november 24-én, csütörtökön kezdik meg az aszfaltozási munkálatokat az Ipari Park előtti szakaszon a Magyar Közút NZRT szakemberei. Úgy tervezik, hogy az 5403 jelű, úgynevezett Majsai útra ezen a napon rákerül az első, pénteken pedig a második réteg aszfalt.  A két rétegre a fokozott kamionterhelés miatt van szükség. A munka megkezdése mindkét napon a keverőtelep kapacitásának függvényében történik, a kivitelezés idejére teljes útzár lesz – tudtuk meg Sipos Róberttől a városüzemeltetési osztály munkatársától.

A teljes útzár miatt a közlekedők számára terelőút lett kijelölve. A Kiskunmajsa felől Félegyházára érkezőket a déli elkerülőn a TESCO körforgalom felé terelik, míg a várost elhagyni a Halasi úton, az 5-ös főút felé érdemes.

  • November 26-án, szombaton a vasúti átjárók közötti szakasz készül el, ugyancsak teljes útzár mellett.
  • November 28-án, hétfőn a síneken túli szakaszt tervezik, az Ipari Park felé, november 29-én, kedden pedig a város felé eső részt, a DÉMÁSZ telephelytől a Halasi úti csomópontig.
  • November 30-án, szerdán, és december 1-jén, csütörtökön az Ipari Park várostól távolabbi  sarkától az 542-es és 5403-as út körforgalmi csomópontjáig, vagyis a Bem dűlős körforgalomig folynak az aszfaltozási munkálatok.

Az érintett munkaterületnél mindig teljes útzárra kell számítani.

A teljes útzár aktuális helye az adott munkaterülethez igazodik, amelynek időpontja a munkavégzés során változhat. A vasúti átjáró november 28-án, szombaton biztosan zárva lesz. Kérik, hogy lehetőség szerint a teljes kivitelezési időtartam alatt szíveskedjenek elkerülni a munkával érintett Majsai utat.

Az esetleges kellemetlenségekért ezúton is a közlekedők megértését és türelmét kérik, hiszen a felújított útszakasz a félegyháziakat szolgálja majd.




 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!