• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Az utak építéséről, a csapadékvíz elvezetésének megoldásáról érdeklődtek a kossutvárosiak
Helyi hírek 2016. november 26. 14:30

Az utak építéséről, a csapadékvíz elvezetésének megoldásáról érdeklődtek a kossutvárosiak

Képgaléria
Az utak építéséről, a csapadékvíz elvezetésének megoldásáról érdeklődtek a kossutvárosiak
Lakossági fórumra várta dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő a 9-es választókörzet lakóit november 25-én, a kossuthvárosi közösségi házban, a Szendrey utcában. A megjelenteket a képviselő a városrészben történt eddigi fejlesztésekről, Csányi József polgármester pedig a városban történt beruházásokról, a következő időszak önkormányzati terveiről adott részletes tájékoztatót. Az összejövetelen megjelenteket arra ösztönözték az előadók, hogy a városrész fejlesztésével kapcsolatos észrevételeiket, kérdéseiket, kritikáikat folyamatosan jelezzék, segítve ezzel az önkormányzat munkáját, a későbbi tervek megfogalmazását.

A körzet lakói megelégedéssel fogadták a bejelentést, miszerint 2018 elején megépülhet a Bercsényi utcán a kerékpárút. Örömteli volt számukra az is, hogy az önkormányzat hamarosan saját erőből felújítja a Dessewffy utcát, és ahogy engedi a költségvetés, a Bajza utca is sorra kerül. Az útfelújítások kapcsán a molnártelepieknek is jó hírrel szolgált a képviselő és a polgármester. Elmondták, hogy a Molnártelepen a végtelenül elhasználódott, keskeny főközlekedési útszakasz felújítási tervei már készülnek. Sikerült megegyezni a MÁV illetékeseivel is, hogy területek átadásával segítik a beruházást. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy egy 6 méter széles, jó minőségű – a teherforgalom terhelését is elbíró út épülhessen úgy, hogy a vízelvezetést is megoldják.

Dr. Kiss Ákos Csaba szólt arról is, hogy körzetében a közvilágítás javítása érdekében több új világítótestet helyeznek ki az Izsáki úton, A Molnártelepen és a Radnóti utcában.

Hozzászólásaikban a körzet lakói a közlekedés- és közbiztonság erősítését kérték a körzetben. Problémaként merült fel a csapadékvíz elvezetésének megoldatlansága és a járdák rossz állapota.

Felvetéseikre a polgármester elmondta, hogy folyamatos egyeztetés zajlik a helyi rendőrkapitánysággal arról, hogy több rendőr teljesítsen járőrszolgálatot, és a térfigyelő kamerarendszer kialakítása is folyamatban van. A vízelvezető árkok karbantartásával kapcsolatosan kifejtette, hogy ebben az ingatlantulajdonosoknak is van kötelezettsége. Az árkokat, átereszeket karban kell tartani a telekhatár előtt. Ezt a közterület-felügyelet a közeljövőben egyre szigorúbban fogja ellenőrizni. Akik pedig a felszólítások ellenére sem tisztítják meg az árkot, az átereszt, azok büntetésre is számíthatnak.

A fórum résztvevői javasolták, hogy a város tegye rendbe a Hősök Parkjában a közlekedési parkot, és azon a területen közösségi rendezvények is szerveződjenek. Ehhez a segítségüket is felajánlották.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!