Program 2016. december 18. 14:00

Félegyházára látogat Mozart - videóval

Rákász Gergely orgonaművész ad koncertet december 29-én, csütörtökön 17 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. A hangversenyen megelevenedik az idén 260 éve született Mozart vidám, szertelen, és zseniális világa. Vendégek lesznek még a műsorban a nagy kortárs Beethoven, a szintén évfordulós Liszt Ferenc, és Bach, aki Mozart szerint az egyetlen, akitől végre lehet tanulni valamit.

"Amadeus a szabadkőművesség eszméjét gyermekien komolyan véve igyekezett hatást gyakorolni a világra, hogy megtörténjen a spirituális alkímia, az emberi nemesedés. A koncert műsora is ezt a gondolatmenetet követi. Az ódon beavatási rítus három lépcsőjén kalauzolja végig Önöket, melyek a Szépség, a Bölcsesség és az Erő, és ha jól végzem a dolgomat, akkor Amadeus évszázados alkímiája tovább munkálkodik Önökben is" - írja Facebook-oldalán Rákász Gergely. 

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2015-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. 

Video: Rákász Gergely - Maurice Ravel - Bolero
A hangfelvétel 2010-ben a Debreceni Református Nagytemplomban készült.



 

Kövessen minket a Facebookon is!