Helyi hírek 2016. november 27. 07:30

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Advent első vasárnapja - 2016. november 27. A hét ünnepei: Szerda: Szent András apostol ünnepe. Szombat: Xavéri Szent Ferenc emléknapja.

1. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készülődés idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készülődésünket.

2. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor és este ½ 6-kor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali Roráte-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassák a karácsonyi készülődés napjait. A hajnali misék előtt 5 óra 25-től szentségimádást tartanak és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

3. A mai nappal megkezdik a karácsonyi tartós élelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak az ünnepre. Az adományokat a sekrestyében vagy a plébánián lehet leadni.

4. Szeretettel hívják és várják a kedves testvéreket ma (vasárnap) délután 3 órakor adventi keresztállításra a Petőfi szobor előtti térre.

5. Jövő szombaton, december 3-án, este 5 órakor a városháza előtt a 2. adventi gyertyagyújtás lesz. Mindenkit szeretettel hívnak.

6. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Karitász bolt Jókai u. 1. szám alatti helyisége. Szeretettel várják az érdeklődőket.

7. November 29-én, kedden az esti szentmise után énekkari próbát tartanak. Szeretettel várják a régi és az új tagokat.

8. December 2-án, pénteken este 5 órára hívják a Jókai u. 28. szám alatti Közösségi Házba azokat a gyermekeket és fiatalokat, akik szeretnének szerepelni a karácsonyi pásztorjátékban.

9. Péntek este ½ 7-től ugyanitt várják a bérmálásra készülő ifjakat.

10. Bizalmas értesülések szerint, jövő vasárnap az esti szentmise keretében ellátogat a templomba a Mikulás. Szeretettel hívnak minden gyereket jövő vasárnap az esti szentmisére!

11. December 4-én, jövő vasárnap a ½ 11-es mise keretében adnak hálát a plébániai Karitász Csoport 25 éves tevékenységéért. Szeretettel hívják mindazokat erre a szentmisére, akik a Karitász Csoportban dolgoztak.

12. Az adventi lelkigyakorlatot december 5-én, 6-án és 7-én reggel 6 órakor, a Roráte-mise keretében tartják. Az előadó Bergmann János kanonok úr lesz.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!




 

Kövessen minket a Facebookon is!