Helyi hírek 2016. november 27. 09:30

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent első vasárnapja - 2016. november 27. A hét ünnepei: Szerda: Szent András apostol ünnepe. Szombat: Xavéri Szent Ferenc emléknapja.

1. A templom közössége köszönetet mond mindazoknak, akik tartós élelmiszer-vásárlással segítették a Karitász Csoport akcióját a TESCO áruházban.

2. Adventi keresztállítás lesz a Petőfi téren most vasárnap délután 3 órakor.

3. Az első adventi misét november 28-án, hétfőn reggel 6 órakor tartják. Az adventi időben reggelente csak 6 órakor lesz szentmise. 

4. Márton Áron emlékkiállítás nyílik november 30-án, szerdán este 5 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán olvasható. Mindenkit hívnak és várnak.

5. November 28-án, hétfőn kezdik írni a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára!

6. December 1-jén, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

7. Egyházközségi Mikulás keresi fel azokat a családokat december 6-án, akik ezt kérik. Az érdeklődő családok menjenek be a plébániára jövő vasárnap estig! 

8. A második adventi gyertya meggyújtása december 3-án, szombaton 17 órakor lesz a polgármesteri hivatalnál. A szervezők hívnak és várnak mindenkit!

9. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban december 8-án, 9-én és 10-én az esti szentmisében. A beszédeket Ivanics Zoltán atya, az Ótemplom káplánja mondja. 

10. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2017-ben.

11. Karácsonyi képeslapok, falinaptárak, kalendáriumok vásárolhatók a sekrestyében és a plébánián. 

12. Betlehemkészítő pályázatot hirdet a templom. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 23-áig kérik bevinni a plébániára.




 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!