Helyi hírek 2016. november 28. 07:30

Körkérdés: Élő, vagy műfenyőt díszít karácsonykor?

Képgaléria
Körkérdés: Élő, vagy műfenyőt díszít karácsonykor?
Sok családban megosztó a kérdés: földlabdás élő, kivágott, vagy éppen műfenyő alá kerüljenek az ünnepi ajándékok karácsonykor. A kisgyermekes családok általában eredeti, élőfenyő mellett teszik le voksukat, de a műfenyő népszerűsége is töretlen. A természetes fenyőfa mellett a természetesség szól, míg a műfenyővel megóvhatjuk az élő fákat a kivágástól.

Horváth Tamás (44)

A műfenyők egyre elterjedtebbek Magyarországon, a technológia fejlődésének köszönhetően szebbek, valósághűbbek. Ennek ellenére hagyományos, eredeti karácsonyfát választok, élő fenyőt díszít a család. A fenyő kiválasztásánál az árat is figyelembe veszem, jellemzően nagy fát vásárolok a kisgyerekek kedvéért.

 

Gulyás Csilla (20)

Minden évben eredeti fenyőt választunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik évben kipróbáltuk a műfenyőt, de nem volt az igazi, nem adott karácsonyi hangulatot. Az eredeti fenyőfának illata van és a közös díszítéskor meghitt hangulatot teremt. Ha majd lesznek később gyermekeim, akkor én is az eredeti fenyőfát választom.

 

Losonczi Györgyi

Kizárólag élő fenyőt díszítünk. Ha már annyi műanyag vesz körül bennünket, akkor legalább a fa legyen eredeti. Az lenne a legjobb, ha mindenki cserepeset, földlabdásat vásárolna. A karácsonyt követően oda lehet ajándékozni, el lehet ültetni a kertben, egyéb helyeken. Az apró levelűt részesítem előnyben, fontos, hogy ne hullajtson. Sok esetben idő előtt kivágják a fákat, emiatt közvetlenül a karácsonyt megelőzően érdemes csak megvásárolni.

 

Vargáné Ildikó (43)

Műfenyőt díszítek praktikussági szempontból. Karácsonykor csak kiveszem a szekrényből, nem piszkol, nem szórja a levelét. A környezetemet is kímélem a műfenyővel, az enyém már 10 éve megvan. Korábban, amikor kisebbek voltak a gyerekek eredeti fenyőt díszítettünk. Manapság azt tapasztalom, hogy egyre többen áttérnek a műfenyőre. Egyszeri költséggel bír és nem kell hozzá élő fenyőket kivágni.

G. Z. 

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!