Helyi hírek 2016. december 4. 11:30

A sportban is segítik egymást

A sportban is segítik egymást
Isán András és Gondi Éva az életben egy párt alkot, emellett a kézilabda is összeköti őket. A Kiskunfélegyházi HTK kézilabda szakosztályának vezetőjeként minden felnőtt- és utánpótlás mérkőzésen részt vesz Isán András, a szervezésben párja Gondi Éva segíti. A két ünnep között szünetel a bajnokság, a pályától elszakadva szűk családi körben karácsonyoznak. Andris Székelyföldről származik, Sepsiszentgyörgyön született, így a karácsonyi menüből nem maradhat ki a székelykáposzta.

Életük a sport, a kézilabda körül forog a pálya mellett és a pályán kívül is. A nagy rohanásban az ünnepi időszak ad egy kis megnyugvást. Számot vetve értékelik az évet. A kézilabdázó közösséggel ilyenkor is tartják a kapcsolatot, mi több a karácsonyt megelőzően közös évzáró vacsorát szerveznek a KHTK felnőtt- és utánpótlás játékosai, valamint családtagok, barátok és segítők részvételével – mondta el Isán András.

- A kézilabda az életünk, az évek során barátságok szövődtek, ami annak is köszönhető, hogy a felnőtt csapat magja a vezetőedzővel, Miksi Istvánnal együtt állandó maradt. A 2016-os esztendő sikeresen alakult felnőtt- és utánpótlás szempontból. Az utánpótlás korosztályok kibővítésével a kézilabda család is tovább gyarapodott. A közös vacsorán kakaspörkölt mellett emlékezünk meg az év legjobb pillanatairól.

Isán Andrásék a szentestét kettesben ünneplik, párjának Évinek gyermekei már önálló életet élnek. A szűkebb családi ebédet december 25-én tartják meg.

- A karácsonyi menüben szerepelnie kell a székelykáposztának, emellett Évi halászlevet is készít. A magyaros és a székely hagyományos ételek sem hiányoznak az asztalról. A sütemények tekintetében a bejgli ugyancsak elmaradhatatlan.

Az ünnepi időszakot Andrisék kikapcsolódással töltik, hiszen év közben a munka és a sport mellett néha akadnak összetűzések, Andris elmondása szerint „igazi rangadókat vívnak”.

- Erdély hiányzik karácsonykor, a telet nagy havazással és fogcsikorgató hideggel ismertem meg gyerekkoromban. 1990 óta élek Kiskunfélegyházán, Erdély mellett ez a kisváros a második otthonom. Az alföldi táj ugyancsak szép télen. Ritkán járok haza, de Kiskunfélegyházán új otthonra leltem – tette hozzá Isán András.

G. Z. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!