Kultúra 2016. november 28. 15:30

Mikulás a könyvtárban

Képgaléria
Mikulás a könyvtárban
A mai rohanó világban kevés olyan lehetőség van, amely a családtagokat közelebb hozza egymáshoz. Ebből az alkalomból a Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is megrendezte a már hagyományossá vált adventi családi szombat délelőttöt.

Ez remek alkalom volt arra, hogy a gyerekek szüleikkel együtt könyves környezetben, játékosan töltsenek el egy kellemes délelőttöt a szüleikkel. A könyvtárosok érdekes programokkal, színezőkkel, kézműves foglalkozásokkal várták a legifjabbakat a Gyermekbirodalomban. Az apróságok rénszarvasos kopogtatót és papírtélapót is készíthettek. A Platán Utcai Általános Iskola diákjai Móra Ferenc: A bűbájos előkerül című meséjét mutatták be.

Eközben zenével és énekekkel a nagyszakállú érkezését várták. Hamarosan eljött a várva várt pillanat: megérkezett a Mikulás is. Szaloncukrot hozott mindenkinek, és közös fényképet is készíthettek vele a gyerekek.

A rendezvény alatt a Családok Átmeneti Otthona lakói számára és a Fido Bácsi Alapítvány kutyáinak gyűjtöttek adományt.

A könyvtárosok véleménye szerint sokan válogattak az intézmény ünnepi kiadványai közül, hiszen az intézmény állománya rengeteg karácsonyi és újévi történetet tartalmazó kiadványt rejt.





 

Kövessen minket a Facebookon is!