Helyi hírek 2016. november 29. 11:30

Matematikaverseny a Darvasban

Képgaléria
Matematikaverseny a Darvasban
November 28-án rendezték meg a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) szervezésében a megyei matematika verseny második fordulóját a Darvas Általános Iskolában. A gyerekek az első fordulóban postai úton küldték be kidolgozott feladatlapjaikat, amelyeket otthon oldottak meg.

A második forduló már nehezebb falatnak bizonyult, hiszen itt nem volt lehetőség segítséget kérni, vagy belepillantani a tankönyvbe, mindenki saját tudására támaszkodhatott.

- Idén kaptuk a felkérést, a verseny második fordulójának megrendezésére, és örömmel vállaltuk – mondta Csergőné Kertész Hermina, matematika szakos tanár. - A verseny lebonyolítását a Darvas Általános Iskola matematika munkaközösségének tanárai vállalták, a gyerekek munkáját viszont nem pedagógus felügyelte, éppen azért, hogy ne legyen segítségnyújtásra lehetőség.

A verseny folyamán mindenki névre szóló, összetűzött feladatlapokból álló feladatsort kapott. Íróeszközön, körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül semmilyen más segédeszközt nem használhattak. A 9-12. évfolyamos tanulók függvénytáblázatot és zsebszámológépet is használhattak.

Az iskolában szervezett második fordulón összesen tíz tanuló vett részt, mindannyian Kiskunfélegyházáról és környékéről érkeztek.

Az eredményhirdetés december 12-én lesz, akkor hozzák nyilvánosságra a MATEGYE Alapítvány honlapján azoknak a névsorát, akik továbbjutottak, és részt vehetnek a nemzetközi döntőn.





 

Kövessen minket a Facebookon is!