Kultúra 2016. december 2. 09:30

Könyvtársarok

Könyvtársarok
Advent második hetével egyre közelebb kerülünk az év egyik legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. A készülődéshez szeretnék segítséget, ötleteket adni a városi könyvtárban előfizetett folyóiratok lapozgatásával.

Nem sok olyan magyar család van, ahol ebben az időszakban nem található meg az adventi koszorú egy formája. A Blikk Nők Otthon & Kert novemberi számában eredeti megoldásokat láthatunk: süteményformák, zománcozott bögrék és üvegpalackok töltik be ezt a szerepet.

Ha idén egyedi, saját készítésű díszekkel tervezzük ékesíteni a fenyőfánkat, érdemes kézbe venni a Praktika legfrissebb füzetét. Fonhatunk papírcsíkokból szarvasokat, hímezhetünk filcből kivágott csillagokat, horgolhatunk szívfüggőket vagy egy régi, mintás, kötött pulóverből varrhatunk gömböket.

Akár ajándéknak is szánhatjuk az ilyenkor virágba boruló, fehér, rózsaszín, piros és bíbor színben pompázó karácsonyi kaktuszt. A Kertbarát Magazinban származási helyéről, gondozásáról, virágoztatásáról és szaporításáról olvashatunk.

A decemberi Príma Konyha Magazin a szentesti menü összeállításához kínál recepteket. Az elfoglaltak 30 perc leforgása alatt a család elé tálalhatják háromfogásos vacsorájukat, a hagyományos ételsoron újítani kívánók ínyenc pástétomok közül válogathatnak és még a vegetáriánusok is találnak ízlésüknek megfelelő étkeket.




 

Kövessen minket a Facebookon is!